Οι ΟΤΑ θα έχουν ρόλο στη διαχείριση του ΕΣΠΑ

«Είμαστε αποφασισμένοι ως Υπουργείο Εσωτερικών όπως συνολικά η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να είμαστε κοντά στην Αυτοδιοίκηση, κοντά στους Δήμους και τις Περιφέρειες, αυτό υποδηλώνει και η παρουσία μου σήμερα εδώ.

Στηρίζουμε με πράξεις και με έργα το δικό σας δημιουργικό έργο. Στηρίξαμε την κυβερνησιμότητα των Δήμων, δώσαμε νέες αρμοδιότητες στην Αυτοδιοίκηση σε όλους τους τομείς των Υπηρεσιών», δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος κατά την σημερινή επίσκεψη του στην Πρέβεζα, πρώτο σταθμό της περιοδείας του σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία. Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της θέσης να έχουν ρόλο οι ΟΤΑ στη διαχείριση του ΕΣΠΑ.

O Υπουργός Εσωτερικών παρέστη στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Ηπείρου. Στη συνεδρίαση, υπό τον Πρόεδρό της κ. Χρήστο Ντακαλέτση, σύμφωνα με πληροφορίες του epoli.gr , ετέθησαν ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των ΟΤΑ, όπως θέματα προσωπικού και ΕΣΠΑ, καθώς και προβλήματα της περιοχής, κυρίως σε ζητήματα υποδομών των Δήμων

Ερώτηση Δημοσιογράφου: Κύριε Υπουργέ, οι Δήμοι ζητούν ρόλο και λόγο στη διαχείριση του ΕΣΠΑ. Θα τον αποκτήσουν;

Τ. Θεοδωρικάκος: «Υποστηρίζω αυτή τη θέση της Αυτοδιοίκησης. Περιμένω να γίνει η επίσημη θέση της ΚΕΔΕ  αλλά πρέπει να σας πω, καθώς η συνεργασία μου με τον νέο πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Παπαστεργίου, είναι στενότατη και καθημερινή, θα έλεγα για το σύνολο των θεμάτων της Αυτοδιοίκησης, ότι το έχουμε συζητήσει. Το Υπουργείο Εσωτερικών πιστεύει ότι πρέπει, στο πλαίσιο του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος για μετά το 2021, η Αυτοδιοίκηση να έχει το δικό της πρόγραμμα. Από εκεί και πέρα, αντιλαμβάνεστε ότι οι αποφάσεις είναι συνολικές, στην τελική ανάλυση ανήκουν στον Πρωθυπουργό της χώρας αλλά βρίσκω θετική και δημιουργική αυτή την πρόταση».