Έφτασε και η γιορτινή συνταγή που περιμέναμε από τον δικό μας Τρικαλινό μάγειρα του κάμπου Αντώνης Κούκεν για την οποία λέει: “Δεν θα ήταν υπερβολή να σας πω τσονάκια μου ότι είναι η πιο εύκολη συνταγή για κουραμπιέδες και οι καλύτεροι που έχω φτιάξει και φάει! Αφήστε λίγο στην άκρη τις κλασικές συνταγές με το αμύγδαλο και δώστε την ευκαιρία στο φιστίκι Αιγίνης να πάρει την θέση του και θα εντυπωσιαστείτε με το γευστικό αποτέλεσμα!!! Μεγαλείο γεύσης που δημιουργεί εθισμό στο… κουραμπιέ!!! Η συνταγή χρειάζεται πολύ λίγα υλικά για αυτό μπείτε γρήγορα στη κουζίνα του πρωτάρη για να δημιουργήσουμε!!!
* ΥΛΙΚΑ για 3 ταψιά φούρνου: 640 γρ. φρέσκο βούτυρο (προσπαθήστε να βρείτε βούτυρα ντόπιας παραγωγής) / 160 γρ. ζάχαρη άχνη / 100 ml κονιάκ / 50 ml ροδόνερο ή ανθόνερο / 15 γρ. μπέικιν πάουντερ / 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις / 15 γρ. μαχλέπι (προαιρετικά) / 200 γρ. φιστίκι Αιγίνης χοντροτριμμένο / 1 φακελάκι βανίλιας 7 γρ. (προαιρετικά – την προσθέτουν όσοι θέλουν πιο μυρωδάτο αποτέλεσμα).
* ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: Ζάχαρη άχνη & Ψιλοτριμμένο φιστίκι Αιγίνης.
Καλή επιτυχία να έχετε και ένα μεγάλο μπράβο σε όσους φτιάχνουν τα γιορτινά γλυκά στο σπίτι τους αποδεικνύοντας πως πέραν του να κρατάμε την παράδοση είναι καλό να γνωρίζουμε και τι τρώμε!!!
Καλά Χριστούγεννα και Καλή χρονιά 2025 να έχουμε!!!”
Δείτε την κατατοπιστική συνταγή στο κανάλι antonis cooken στο youtube: