Οι εξελίξεις ευνοούν τον Μητσοτάκη να πάει σε πρόωρες εκλογές

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εισπράττει τίποτα και στο Μαξίμου σκέφτονται εκλογές μετά την επιστροφή στην κανονικότητα

Δυο νέες δημοσκοπήσεις πανελλαδικού χαρακτήρα ξεκίνησαν χθες το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες του fimotro και οι δυο θα δημοσιευθούν σε μεγάλες Κυριακάτικες εφημερίδες. Όπως είναι φυσικό θα συμπεριλάβουν όλα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό και τα χθεσινά επεισόδια για να καταγρφαφούν οι τάσεις της κοινής γνώμης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Α. Τσίπρας έχει ενημερωθεί ότι το κόμμα του δεν εισπράττει τίποτα από την κόπωση του πολιτών λόγω των συνεχών lockdown. Και όχι μόνο δεν εισπράττει αλλά εμφανίζει και μικρή πτώση! Όλα αυτά τα έχει μεταφέρει στον Α. Τσίπρα ο γνωστός εκλογολόγος Ηλίας Νικολακόπουλος. Ο Νικολακόπουλος έτσι όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα η κατάσταση βλέπει εκλογική νίκη της ΝΔ και νέα τετραετία για τον Κ. Μητσοτάκη.

Άλλωστε, οι περισσότεροι πολιτικοί παρατηρητές βλέπουν πρόωρες εκλογές μετά το χθεσινό μήνυμα του πρωθυπουργού. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η αναφορά του Κ. Μητσοτάκη στην εκλογική νίκη της ΝΔ την 7η Ιουλίου του 2019. Αυτή η αναφορά έχει δυο ερμηνείες:

  1. Η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές γιατί υποσχέθηκε ηρεμία, ασφάλεια και τάξη και ότι εάν αυτό αμφισβητείται από κάποιους μπορούν όλα να λυθούν μέσα από μία νέα ετυμηγορία του λαού.
  2. Επιταχύνει το σενάριο, των εκλογών το καλοκαίρι ή το αργότερο στις αρχές του Φθινοπώρου.

Άνοιγμα αγοράς, εμβολιασμοί και κάλπες

Στην κυβέρνηση έχουν θέσει ως βασική προτεραιότητα να τελειώσουν με περιοριστικά μέτρα και να ανοίξει η αγορά. Χθες στον Real fm ο Άδωνις Γεωργιάδης δημοσίως προανήγγειλε το άνοιγμα του λιανεμπορίου με sms στις 22/3 ή 29/3 παρόλο που ο Πρωθυπουργός έχει απαγορεύσει, πλέον, τέτοιες δηλώσεις από τους υπουργούς του για να μην… μπερδεύουν τον κόσμο και δημιουργούν κλίμα.
Ωστόσο, η δήλωση αυτή κρίθηκε αναγκαία για επικοινωνιακούς λόγους προκειμένου να υπάρξει στον κόσμο η απαραίτητη εκτόνωση μέσα από το άνοιγμα της αγοράς. Άλλωστε για την κυβέρνηση μεγαλύτερος εχθρός είναι το lockdown παρά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Α. Τσίπρας.
Επί της ουσίας όμως ο στόχος της κυβέρνησης είναι να επέλθει η κανονικότητα και μάλιστα γρήγορα. Όσο πιο γρήγορα ανοίξει η αγορά, η εστίαση και τα σχολεία τόσο γρηγορότερα θα πάρει την απόφαση ο Μητσοτάκης για εκλογές.

fimotro