Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα μειώνουν τις τιμές σε data

Ο πρωθυπουργός ενθάρρυνε τις εταιρείες να αναπροσαρμόσουν προς τα κάτω τις τιμές για τα δεδομένα της κινητής τηλεφωνίας

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας είχε το πρωί της Παρασκευής (6/12) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης ενθάρρυνε τις εταιρείες να αναπροσαρμόσουν προς τα κάτω την τιμολογιακή πολιτική τους σε ό,τι αφορά τα δεδομένα της κινητής τηλεφωνίας. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας, οι χαμηλές επιδόσεις στους διεθνείς δείκτες ψηφιακής ωριμότητας, οι αναγκαίες επενδύσεις που πρέπει να γίνουν από τις επιχειρήσεις στους τομείς των δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, η εφαρμογή του νέου νόμου για τις αδειοδοτήσεις και η ειδική φορολογία.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο διευθύνων σύμβουλος της Cosmote, Μιχάλης Τσαμάζ, ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone, Χάρης Μπρουμίδης και ο διευθύνων σύμβουλος της Wind, Νάσος Ζαρκαλής.

Από κυβερνητικής πλευράς ήταν παρόντες ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου Άκης Σκέρτσος και ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αντώνης Τζωρτζακάκης.

Έτσι, έως και διπλασιασμό των διαθέσιμων δεδομένων στα προγράμματά τους με τις υφιστάμενες χρεώσεις, ο οποίος επί της ουσίας θα αποτελεί και μια έμμεση μείωση των χρεώσεων των συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, αναμένεται να ανακοινώσουν ξεχωριστά ο καθένας, οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας ίσως και από αυτό το Σαββατοκύριακο.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεδομένων και των λιγοστών παρεχόμενων υπηρεσιών ψηφιακής διακυβέρνησης η ζήτηση για περισσότερα data παραμένει σχετικά περιορισμένη ακολουθώντας ουσιαστικά τον περιορισμένο αριθμό των προσφερόμενων ψηφιακών υπηρεσιών στη χώρα.

Πηγές του κλάδου σημειώνουν ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο η αύξηση των παρεχόμενων δεδομένων αλλά και η χρησιμοποίησή τους σε χρήσεις που προάγουν τη χώρα και ακολούθως ενισχύουν την οικονομία.

Ο κλάδος δηλώνει απολύτως πρόθυμος να κάνει ό,τι μπορεί ώστε η χώρα να ανέβει γρηγορότερα τα ψηφιακά σκαλοπάτια αποκτώντας μια ισότιμη θέση απέναντι στις υπόλοιπες ευρωπαικές χώρες.

ethnos.gr