Οι «χρυσές» εποχές της Αποκριάς στα Τρίκαλα με το καρναβάλι της Αγίας Μονής

Στα «βουβά» θα περάσουμε στα Τρίκαλα και τις φετινές Απόκριες, εξαιτίας των απαγορευτικών μέτρων του κορονοϊού αλλά και άλλων παραγόντων φυσικά, που λογικά είναι να έχουν ρίξει στα τάρταρα την ψυχολογία των περισσότερων ανθρώπων.

Τέτοιες μέρες πραγματικά νοσταλγούμε άλλες εποχές, τότε που τα Τρίκαλα και όλος ο νομός «πρωταγωνιστούσαν» στη χαρά, στο κέφι, στο γέλιο, πλήρως εναρμονισμένα στο κλίμα των Απόκρεων.

Ξεχωριστή θέση αυτές τις μέρες είχαν πραγματικά το Καστράκι και το καρναβάλι της Καλαμπάκας, το καρναβάλι των Γόμφων και της Φαρκαδόνας, σίγουρα όμως «πρωταγωνιστής» ήταν το διάσημο καρναβάλι της Αγίας Μονής, όπου δέσποζε στον εορτασμό της Αποκριάς για πάνω από δύο δεκαετίες, συγκεντρώνοντας στις εκδηλώσεις του που διαρκούσαν αρκετές ημέρες με επίκεντρο την Καθαρά Δευτέρα, χιλιάδες κόσμου από όλα τα σημεία του νομού, αλλά και εκτός αυτού.

Πάμε να ξαναθυμηθούμε με νοσταλγία κάποιες τέτοιες ξεχωριστές στιγμές, μέσα από το αξιόλογο φωτογραφικό υλικό του φίλου του trikalaIN.gr Γιάννη Τριανταφύλλου.

Καλά κούλουμα!