Οι χειριστές μηχανημάτων καταγγέλλουν «συναδέλφους» που στερούνται διπλώματος

Ανακοίνωση εξέδωσε το σωματείο χειριστών εκσκαφτικών και ανυψωτικών μηχανημάτων, για παράνομη εργασία χειριστών μηχανημάτων χωρίς την απαιτούμενη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και δίπλωμα. Το σωματείο σε συνεργασία με την ομοσπονδία χειριστών μηχανημάτων Ελλάδας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Επιθεώρηση εργασίας, θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα ελέγχους σε όλο το νομό Τρικάλων.

Συγκεκριμένα έχουν γίνει καταγγελίες για άτομα που δουλεύουν σε μηχανήματα χωρίς δίπλωμα χειριστού, είτε έχουν κάποιο δίπλωμα για συγκεκριμένο μηχάνημα και ανεβαίνουν σε άλλα μηχανήματα ή έχουν παρουσιαστεί πλαστά διπλώματα.

Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει και αυτό είναι επικίνδυνο, γιατί θα υπάρχουν ατυχήματα και θα κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές. Θα ξεκινήσει άμεσα έλεγχος σε όλα τα έργα της Περιφέρειας, στους δήμους του νομού, σε όλα τα δημόσια έργα και τις επιχειρήσεις.

Όσοι χρειάζονται χειριστές να απευθύνονται στο σωματείο χειριστών νομού Τρικάλων, που έχει τα κατάλληλα άτομα και μάλιστα πολλοί από αυτούς είναι σήμερα άνεργοι. Τηλέφωνα επικοινωνίας 24315 52134, 6974 129465, 6981 290904.