Οι αλλαγές στο Λύκειο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του εκπαιδευτικού κόσμου

Συνέντευξη τύπου από την ΕΛΜΕ Τρικάλων δόθηκε σήμερα το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιο» για τις αλλαγές στο Λύκειο που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, παρουσία του εκπροσώπου του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ Νίκου Παπαχρήστου, ο οποίος έχει και Τρικαλινές ρίζες και μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕΤ.

Ο κ. Παπαχρήστος στην τοποθέτηση του ανέφερε πως δεν πρέπει το Λύκειο να αποτελεί προθάλαμο του Πανεπιστημίου, όπως στην ουσία είναι σήμερα, αλλά θα πρέπει να λειτουργεί αυτόνομα. Ο κλάδος των εκπαιδευτικών διαφωνεί κάθετα με την «φροντιστηριοποίηση» του Λυκείου, ειδικά στην τελευταία τάξη, όπως επίσης με το εθνικό απολυτήριο, όπως και με τις τοπικές εξετάσεις.

Σε συνάντηση που είχε προ ημερών το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, επισημάνθηκαν οι παθογένειες του Λυκείου, όπου μια απ’ αυτές είναι τον Μάϊο οι μαθητές της Γ’ Λυκείου να μην πηγαίνουν στο σχολείο, αλλά να κάθονται στο σπίτι για να διαβάσουν εκεί για τις εξετάσεις.

Ο κ. Παπαχρήστος υπεραμύνθηκε επίσης της ελεύθερης πρόσβασης στα Πανεπιστήμια, ζητώντας ένα Λύκειο αποδεσμευμένο από τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Τέλος κάλεσε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην μεγάλη 24ωρη απεργία που διοργανώνει η ΟΛΜΕ την Παρασκευή 12 Απριλίου, όπου στα Τρίκαλα θα γίνει συγκέντρωση των εκπαι9δευτικών στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.