ΟΓΑ: 17.000 αδιάθετα δελτία κοινωνικού τουρισμού

Τις 17.000 φτάνουν τα αδιάθετα δελτία κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού, που περιμένουν τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ να επωφεληθούν και να τα αξιοποιήσουν.

Η διαδικασία αναδιανομής έχει ξεκινήσει ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σημειώνεται ότι αρχικά είχαν εκδοθεί 59.000 δελτία για εξαήμερες διακοπές σε όλη την επικράτεια και για δέκα διανυκτερεύσεις ειδικά για τη Λέσβο, ένα νησί που χτυπήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, από ισχυρό σεισμό. Παρά το γεγονός ότι εδώ και δύο μήνες έχει τεθεί εν ισχύ η διαδικασία για να αξιοποιηθεί το σύνολο των δελτίων, εντούτοις παραμένουν 17.000 αδιάθετα.

Ο ΟΓΑ εκτιμά ότι η περίοδος των Χριστουγέννων είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αυξηθεί το ενδιαφέρον των ασφαλισμένων που δεν κληρώθηκαν στην αρχική διαδικασία, ώστε να αναζητήσουν μέσω ΚΕΠ και να καρπωθούν κάποιο από τα δελτία αυτά.

Δικαιούχοι συμμετοχής στην αναδιανομή των δελτίων είναι:

α) Όλοι όσοι υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στα παραπάνω προγράμματα και δεν κληρώθηκαν.
β) Όλοι όσοι κληρώθηκαν και δεν παρέλαβαν τα δελτία τους μέχρι 8/9/2017.

Οι δικαιούχοι του πρόγραμματος Κοινωνικού-Ιαματικού Τουρισμού προκειμένου να παραλάβουν τα δελτία τους θα πρέπει:
1) Να κάνουν κράτηση δωματίου σε τουριστικό κατάλυμα της επιλογής τους που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των συμβεβλημένων τουριστικών επιχειρήσεων με τον ΛΑΕ/ΟΓΑ, στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr). Μετά την κράτηση, το τουριστικό κατάλυμα πρέπει να αποστείλει επιβεβαίωση της κράτησης (π.χ. voucher) στον δικαιούχο.
2) Να καταχωρήσουν τα στοιχεία της κράτησης του δωματίου (επωνυμία καταλύματος, διάστημα διαμονής), στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr), εφόσον έχουν την δυνατότητα ή μέσω των ΚΕΠ.
3) Να προσέλθουν στα ΚΕΠ αυθημερόν για παραλαβή των δελτίων.

Χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΓΑ καθώς και κατάλογοι με τις συμβεβλημένες επιχειρήσεις είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr – Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΟΓΑ – Αγροτική Εστία.

dikaiologitika.gr