«Ωδείο Τρικάλων Α. Κασιώλα» πτυχιακές εξετάσεις κλασικών κρουστών

ARXEIO-KASIOLA IMG 5397 2

Σήμερα, Σάββατο 27 Ιουνίου 2015 και ώρα 12:00, θα πραγματοποιηθούν στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων, οι Πτυχιακές Εξετάσεις Κλασικών Κρουστών της σπουδάστριας του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα», Αργυρίου Ζωής του Ελευθερίου (τάξη καθηγητού κ. Ρέντη Σταύρου), ενώπιον επιτροπής εγκεκριμένης από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.).

Μετά το εξαιρετικόρεσιτάλ της υποψήφιας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Ιουνίου στην αίθουσα προβών του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα», κλείνονταςτο επιτυχημένο διήμερο Κλασικών και Μοντέρνων Κρουστών, σήμερα, θα εξεταστεί ενώπιον επιτροπής, ερμηνεύοντας έργα των A. Khachaturian, L. v. Beethoven, E. Carter, H. Tomasi, S. Finkκ.α.,συνοδευόμενη στο πιάνο από τον Γ. Σύμκο,σεμουσικές εκτελέσεις στη μαρίμπα, βιμπράφωνο, ξυλόφωνο, στα τυμπάνια συμφωνικής ορχήστρας και στα λοιπά όργανα της οικογένειας των κρουστών.

Η Αργυρίου Ζωή ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο «Ωδείο Τρικάλων Α. Κασιώλα» στη σχολή Κλασικών Κρουστών, αρχικά στην τάξητου καθηγ. κ. Γ. Μακρυγιάννη και -από το 2010- στην τάξητου καθηγ. κ. Σ. Ρέντη. Σπούδασε, επίσης, Ανώτερα Θεωρητικά και Πιάνοκαι έλαβεμε Άριστα πτυχίο Ειδικού Αρμονίας, ενώ σήμερα είναι τελειόφοιτη Αντίστιξης. Στο διαγωνισμό της Yamaha Music Foundation of Europe 2013 στα Κλασικά Κρουστά, προκρίθηκε στους επτά καλύτερους πανελλαδικά. Το 2013, εισήχθη στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (αριστεύσασα στα ειδικά Μαθήματα της Αρμονίας και των Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων) και έγινε δεκτή -ήδη από το 1ο έτος- στην ειδίκευση των Κρουστών της Κατεύθυνσης Κλασικής Μουσικής κατόπιν ακρόασης, όντας η μοναδική φοιτήτρια στην ειδικότητα αυτή,αλλά και το μοναδικόμέλος στα κλασικά κρουστά στη Συμφωνική Ορχήστρατου τμήματος. Είναι ενεργό μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας, των KasiolaVoices,της Χορωδίας Νέων(καλ/χνική δ/νση: Μαρκέλλα Τσούβα-Κασιώλα)του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα», καθώς επίσης και της «Χορωδίας Τρικάλων» (καλ/χνική δ/νση: Αναστασία Κασιώλα), συμμετέχοντας σε πλήθος συναυλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

.