Οχι στην κατασκευή αιολικού πάρκου στην περιοχή Μεσοχώρας

dimot_symbou_Pylis

 

 

 

Κατά της κατασκευής αιολικού πάρκου στην ευρύτερη περιοχή της Μεσοχώρας ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Πύλης. Μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση των πέντε ωρών οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του δήμου Πύλης ψήφισαν κατά 17 και υπέρ ψήφισαν 14.

Πολύ κουβέντα τελικά για το τίποτα . πολλές οι ερωτήσεις των συμβούλων, πολλά τα ερωτηματικά για το εάν η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από τη λειτουργία των μεγάλων βιομηχανικών ανεμογεννητριών είναι  ασήμαντη ενώ η καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον είναι πρωτοφανής και ανεπανόρθωτη.

 

Πως για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, προκύπτει  μια ανεξέλεγκτη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, με μοναδικό κίνητρο το οικονομικό όφελος των κερδοσκοπικών εταιριών, που εκμεταλλευόμενοι τις μεγάλες επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης επωφελούνται της ευνοϊκής γι’ αυτούς νομοθεσίας, για δήθεν προστασία του περιβάλλοντος, και με τους ενδιαφερομένους να δηλώνουν πως εάν δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των κατοίκων της περιοχής δεν θα προχωρήσει το έργο.

 

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Γ. Παναγιώτου, ο αντιδήμαρχος κ. Αθ.Πλαβός και οι σύμβουλοι κ.κ. Δούλαλας, Μπουροκώστα διαφοροποιήθηκαν θεωρώντας ότι η συγκεκριμένη επένδυση θα μπορούσε να λειτουργήσει υπέρ της ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

 

.

 

.