Όχι στην αποστολή στοιχείων εργαζομένων από το “Φυσάει Κόντρα”

fisai_600_0

 

 

 

 

Κάνοντας χρήση του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημοτική μας παράταξη φέρει στην συνεδρίαση της 20ης Νοέμβρη 2012 για συζήτηση και ψήφιση σχέδιο απόφασης σύμφωνα με την οποία δεν πρέπει να αποσταλούν εκ μέρους του Δήμου Τρικκαίων τα στοιχεία εργαζομένων στο Δήμο μας στο  Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με το παρακάτω σκεπτικό:

Με την αποστολή του αντίστοιχου αιτήματος, η κυβέρνηση επιβεβαιώνει την έτσι κι αλλιώς γνωστή ρήτρα του μεσοπρόθεσμου για αναγκαστικές μετατάξεις και απολύσεις υπαλλήλων.

Είναι προφανές ότι στο σχεδιασμό της κυβέρνησης και της τρόικας για ένα «δήθεν» επιτελικό κράτος δεν χωρούν υπάλληλοι των κατηγοριών δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Οι εργαζόμενοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου θα είναι οι πρώτοι που θα αντιμετωπίσουν το φάσμα των απολύσεων.

Και αν το επιτρέψουμε δεν θα είναι οι μοναδικοί.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι πρώτες απολύσεις θα προκαλέσουν και νέο μεγαλύτερο κύμα απολύσεων.

Τα μέτρα του τρίτου μνημονίου οδηγούν σε χιλιάδες απολύσεις στους ΟΤΑ και κατάρρευση των δημοτικών υπηρεσιών.

Με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξει ο δρόμος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση και ανταποδοτικότητα σχεδόν όλων των υπηρεσιών των ΟΤΑ.

Οι υπηρεσίες για τη διαχείριση των απορριμμάτων, από την αποκομιδή μέχρι και την τελική διάθεση, οι κοινωνικές δομές, οι αθλητικές και πολιτιστικές υπηρεσίες, οι υπηρεσίες πράσινου, ηλεκτροφωτισμού κλπ, είναι στο στόχαστρο μεγάλων επενδυτικών συμφερόντων και άλλων ιδιωτών που θέλουν να επενδύσουν στη λεηλασία μιας χώρας κατεστραμμένης, με πολύ φτωχό εργατικό δυναμικό.

Το «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ» καλεί τη δημοτική αρχή να σταθεί απέναντι στην πολιτική απαξίωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης  και να αρνηθεί να παραχωρήσει στο Υπουργείο τα στοιχεία των εργαζομένων και με αυτόν τον τρόπο να μην διευκολύνει τις πολιτικές που θα οδηγήσουν αργά ή γρήγορα στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενους και να μην συμπράξει στην εφαρμογή των μέτρων που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωσης της κοινωνίας .

Ενεργώντας σε αυτό το πλαίσιο οι δημοτικές αρχές σε όλη την Ελλάδα, με την παράλληλη κλιμάκωση των αγώνων και την επαγρύπνηση των εργαζομένων, αντιδρούμε απέναντι στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές και υπερασπιζόμαστε το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης.

Είναι πλέον η ώρα να αναμετρηθούμε αποφασιστικά ώστε να αποτρέψουμε την κατάρρευση της τοπικής αυτοδιοίκησης και να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές.

 

 

.