«Οχι» σε Αβραμόπουλο για Πρόεδρο από δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

tsipras avramopoulos

Δημόσια πλέον τοποθετούνται βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά της ενδεχόμενης επιλογής του Δημήτρη Αβραμόπουλου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Νωρίτερα, σήμερα, «χτύπησε» η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Ιωάννη Γαϊτάνη, που ζήτησε με άρθρο της -στο «κόκκινο» site, rproject.gr- «να σταματήσουν αμέσως οι φήμες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Δ. Αβραμόπουλο (ή και τον…Κ. Καραμανλή!) Ενισχύουν -υποστήριξε- τις αμφιβολίες που δημιούργησε στις εργατικές και λαϊκές δυνάμεις η επιλογή της συγκυβέρνησης με τους ΑΝ.ΕΛ. και αποδυναμώνουν την πολιτική δυναμική του εγχειρήματος της ριζοσπαστικής αριστεράς. Κατ’αρχήν, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τέτοιες αναζητήσεις. Αν -πρόσθεσε- για τη συγκυβέρνηση με τον Καμμένο προβλήθηκε ως αιτιολογικό το αριθμητικό πρόβλημα της αυτοδυναμίας (λαθεμένα, γιατί πάντα υπήρχε η εναλλακτική λύση της απαίτησης ψήφου εμπιστοσύνης…), για την επιλογή Προέδρου δεν τίθεται κανένα αριθμητικό πρόβλημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί-και οφείλει!-να επιλέξει Πρόεδρο που θα ενισχύσει την πολιτική του ενόψει των πολύ σκληρών διλλημάτων που έρχονται».

Η Ι. Γαϊτάνη ανήκει σημειωτέον στη ΔΕΑ, που αποτελεί μέρος της ευρύτερης εσωκομματικής μειοψηφίας.

Μία ημέρα πριν, ένας βουλευτής της ευρύτερης πλειοψηφίας (από την οργάνωση ΚΟΕ συγκεκριμένα), ο Δημήτρης Κοδέλας από την Αργολίδα συνέστησε: «Καλό είναι η συζήτηση περι Αβραμόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας να τελειώνει! Το μήνυμα της κάλπης ήταν αντιμνημονιακό, μήνυμα αποδοκιμασίας του υπαρκτού πολιτικού συστήματος και έξωσης του πολιτικού προσωπικού που στήριξε τα μνημόνια και οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία.
Το λαϊκό αίτημα για ΑΛΛΑΓΗ σημαίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας που δε σχετίζεται με τα μνημόνια και την προγενέστερη πορεία προς την χρεοκοπία, Πρόεδρος ευρείας κοινωνικής αποδοχής, Πρόεδρος που δεν θα υπογράφει Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, Πρόεδρος που θα δείχνει ότι αυτή η χώρα αλλάζει σελίδα και ανακτά την αξιοπρέπειά της!».

Είχε προηγηθεί το άρθρο -προσωπική παρέμβαση, μέσω της «Αυγής», του Άγγελου Μανταδάκη, με το χαρακτηριστικό τίτλο, «Αβραμόπουλο για Πρόεδρο; Όχι, ευχαριστούμε!».

.