Οχι λέει ο δήμος Μετεώρων στη φιλοξενία προσφύγων

Την άποψη του για το ζήτημα της εγκατάστασης των προσφύγων ανέλυσε σήμερα στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 ο Δήμαρχος Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος, λέγοντας:

« Πήραμε την απόφαση σαν δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα, όλες οι παρατάξεις, να μην δεχθούμε μετανάστες. Πρώτος λόγος ο θρησκευτικός χαρακτήρας της περιοχής, με τα Μετέωρα και τη μοναστική τους πολιτεία, και δεύτερος ότι τα ξενοδοχεία που προτάθηκαν είναι στην Καλλιρρόη, στον ορεινό όγκο του Ασπροποτάμου.

Εκεί δεν θα υπάρχουν κοντά ούτε σχολεία, ούτε νοσοκομείο ούτε αστυνομία, θα δημιουργηθεί κάτι σαν γκέτο. Απορρίπτουμε την περίπτωση του Καστρακίου και της Καλαμπάκας, γιατί αν έρθουν μουσουλμάνοι κοντά σε ορθόδοξους και τα μοναστήρια θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα. Πήραμε ομόφωνα την απόφαση, όχι γιατί δεν αγαπάμε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αλλά γιατί θα έχουμε και τουριστικό πλήγμα αν γίνει κάτι τέτοιο.

Δεν θέλω να σχολιάσω την άποψη του κ. Σιμορέλη, είναι προσωπική του γνώμη, εγώ θεωρώ πως είμαι προοδευτικός, δεν δείχνει κάτι το αντίθετο αυτή η απόφαση που πήραμε.»