ΟΑΕΕ: Ρύθμιση- «ανάσα»για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες

oaee trik

Χαμηλότερα ασφάλιστρα από 48 ως 100 ευρώ το μήνα θα μπορούν να πληρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες στον ΟΑΕΕ.

Πρόκειται γι’ αυτούς που θέλουν να ενταχθούν στο καθεστώς που τους επιτρέπει να επιλέγουν 1 έως και2 χαμηλότερες ασφαλιστικές κατηγορίες, καθώς και για όσους είχαν ασκήσει το δικαίωμα αυτό το 2012 ή το 2013 και τώρα αποκτούν τη δυνατότητα να το επεκτείνουν μέχρι τα τέλη του 2016.

Η ευκαιρία δίνεται με νομοθετική ρύθμιση που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία.

Σύμφωνα με τη διάταξη, οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν, υποβάλλοντας αίτηση στον ΟΑΕΕ, να κατεβαίνουν 1 ή 2 ασφαλιστικές κατηγορίες ή να παραμείνουν στις κατηγορίες τις οποίες είχαν επιλέξει με βάση το Ν 4075/12 για ακόμη 2 χρόνια.

Η διάταξη αποφασίστηκε να προωθηθεί άμεσα για ψήφιση στη Βουλή προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι οι επαγγελματίες και ιδιαίτερα οι οφειλέτες που θα μπουν στη νέα ρύθμιση – σε 72-100 δόσεις – των χρεών προς τα Ταμεία.

Βεβαίως για να μπορέσει να κάνει χρήση της ευεργετικής διάταξης θα πρέπει ο ελεύθερος επαγγελματίας να είναι ασφαλιστικά ενήμερος και να τηρεί τη ρύθμιση οφειλής στην οποία έχει ενταχθεί.

newsbomb.gr