Ο υπερβατικός ρόλος του Χάϊδου στο ΣΥΡΙΖΑ και ο…από μηχανής θεός Βασίλης Κρανιάς

«Ζεσταίνει» το έδαφος για το πολιτικό του μέλλον  την επόμενη μέρα ο Γιάννης Χαϊδος. Ο γνωστός φαρμακοποιός των Τρικάλων, χωρίς να βιάζεται ιδιαίτερα, προετοιμάζει μεθοδικά και προσεκτικά όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, που θα τον φέρουν κάποια στιγμή στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, ως ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό και ως ένα σημαντικό κεφάλαιο για το αύριο αυτού του τόπου.

Υπερβατικός σε ότι αφορά την μέχρι σήμερα παρουσία των υπολοίπων μελών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νομό, ενημερωμένος για σημαντικά θέματα πολλαπλού ενδιαφέροντος και έχοντας λόγο και τεκμηριωμένη άποψη, είναι σίγουρο ότι ο Γιάννης Χάϊδος θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον βλέπουν υποψήφιο Βουλευτή του κόμματος στις επόμενες εκλογές και όχι μόνο αυτό, αλλά είναι σίγουρο πως θα αποσπάσει μεγάλη μερίδα των ψήφων του Σάκη Παπαδόπουλου (εφόσον ο τελευταίος κρατήσει την υπόσχεση του επιλέγοντας να μην είναι εκ νέου υποψήφιος), καθώς και οι δύο απευθύνονται στην ίδια πολιτική δεξαμενή, που δεν είναι άλλη από το αστικό στοιχείο της πόλης, αλλά και ευρύτερα.

Ο χρόνος σαφώς κυλάει υπέρ του, φτάνει να κάνει τις κατάλληλες πολιτικές κινήσεις και στα κατάλληλο πάντα timing.

Ο Βασίλης Κρανιάς μετατρέπεται σε ένα νέο…Χρήστο Μιχαλάκη! Μπορεί ο Αντιδήμαρχος του Α’ τομέα στο Δήμο Τρικκαίων, να μην διαθέτει τα τρελά πτυχία και τις μεγάλες περγαμηνές κάποιων άλλων συναδέλφων του (όπως και ο Χρήστος Μιχαλάκης άλλωστε), αυτό όμως ελάχιστη σημασία έχει όταν κάποιος δείχνει θέληση, αποφασιστικότητα και έχει όρεξη για δουλειά και προσφορά. Καθημερινά ο Κρανιάς βρίσκεται από δημοτικό διαμέρισμα σε δημοτικό διαμέρισμα στην περιοχή ευθύνης του, αφήνοντας πίσω του απτό έργο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να αλλάξει την εικόνα των χωριών του Α΄ τομέα. Από νωρίς τα χαράματα μέχρι αργά το βράδυ βρίσκεται εκεί, ξεχνώντας τι θα πει ξεκούραση, τι θα πει σπίτι, τι θα πει  «έλα μωρέ άστο για αύριο». Πότε στο αυτοκίνητο, πότε πάνω σε μηχάνημα, πότε και μέσα στα χαντάκια ακόμη, επιθεωρεί και συντονίζει ακούραστα τις εργασίες των συνεργείων.

Για τον Βασίλη Κρανιά σημασία έχει η προσφορά και το να είναι χρήσιμος και όχι αρεστός στους συνδημότες που τον έστειλαν στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου. Αφήνει για κάποιος άλλους το φατσιμάρε και την προβολή και αυτός κυνηγάει την ουσία των πραγμάτων. Για αυτό θα κριθεί άλλωστε και στο μέλλον από τους Τρικαλινούς, γι’ αυτό και θέλει να τους κοιτάζει ίσια στα μάτια!