Ο «Ξένιος Θεσσαλός» την Κυριακή 2 Αυγούστου με το «Έθνος της Κυριακής»

Με τον «Ξένιο Θεσσαλό» απευθύνεται μια μεγάλη, ανοιχτή και εντυπωσιακή πρόσκληση για να γνωρίσετε καλύτερα και γιατί όχι και να οργανώσετε την «απόδρασή» σας στη Θεσσαλία, στο κέντρο της Ελλάδας.

Ταξιδέψτε, μέσα από εντυπωσιακές φωτογραφίες και λιτά αλλά περιεκτικά κείμενα σε κάθε γωνιά της, τα παράλιά της, τα βουνά της, τις λίμνες της, τα επιβλητικά Μετέωρα αλλά και τα γεμάτα ζωντάνια (και απίθανες γαστρονομικές επιλογές) αστικά της κέντρα. Πολλές φωτογραφίες, από το 32σέλιδο αφιέρωμα της Περιφέρειας που καλεί όλους τους Έλληνες να γνωρίσουν το «αιώνιο καλοκαίρι στη Θεσσαλία» θα σας κόψουν την ανάσα.

Γνωρίστε την τεράστια παραλία του Ν. Λάρισας (από τον Αγιόκαμπο, μέχρι το Στόμιο, τα Τέμπη, τα Μεσάγγαλα) αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν για εναλλακτικό τουρισμό στον πάντα αγέρωχο Όλυμπο και τη μαγευτική Όσσα. Ανοίξτε ένα νέο κεφάλαιο στις επιλογές και επιθυμίες σας για αποδράσεις.

Μαγευτείτε από την άγρια και λιτή ομορφιά και γοητεία που κρύβει ένα άγνωστο χωριουδάκι του Βορείου Πηλίου, το Βένετο. Σας το αποκαλύπτουν με κινηματογραφική οπτική η ηθοποιός Βάσω Δήμογλου και ο σκηνοθέτης Σταύρος Παρχαρίδης.

Νιώστε την ανάγκη να περπατήσετε στην ιστορική Βλαχόστρατα Τρικάλων – Γαρδικίου – Αθαμανίας και συγκινηθείτε από τη διήγηση της κ. Παρασκευής, η οποία στη νιότη της την διάβηκε καβάλα σε ένα μουλάρι. Και ασφαλώς θα επικροτήσετε την απόφαση του Ιδρύματος Λεωνίδα Μακρή – Ιατρού να στηρίξει οικονομικά ενέργειες για την ανάδειξή της.

Διαβάστε για τους Θεσσαλούς πρωταγωνιστές των «Άγριων Μελισσών» και τα παιδικά τους βιώματα στη γενέτειρά τους αλλά και θα περιηγηθείτε, μαζί με τον Μάκη Εξαρχόπουλο στο… Διαφάνι της Θεσσαλίας.

Μπορεί το Διαφάνι να είναι ένα φανταστικό χωριό, κάπου έξω από τη Λάρισα, όμως το ΚΙΛΕΛΕΡ είναι ένα αληθινό χωριό με βαριά ιστορία. Αξίζει λοιπόν να μάθετε πως τα ΜΜΕ της εποχής κατέγραψαν τα γεγονότα της εξέγερσης των αγροτών. Τα στοιχεία συνέλεξαν άνθρωποι του Δήμου Κιλελέρ.