Ο.Β. Τρικάλων του ΜέΡΑ 25: Κυβερνούν με καταστολή, ξύλο και συλλήψεις όπως οι Πούτιν, Ούρμπαν και Ερντογάν

Το κράτος της «Μητσοτάκης Α.Ε.» παίζει το τελευταίο του χαρτί για την κατά μέτωπο επίθεση στο φοιτητικό κίνημα, καθώς με αφορμή την εφαρμογή της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας επιχειρεί να μετατρέψει σε κανονικότητα την καθημερινή παρουσία των ΜΑΤ μέσα στις σχολές, για να κτυπάνε ανελέητα τις δεκάδες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των φοιτητών ενάντια στην παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου, στην καταστολή και τον αυταρχισμό.

Συνεχώς χωρίς κανένα σοβαρό και ουσιαστικό λόγο και τις περισσότερες φορές χωρίς καμία αφορμή, οι κατασταλτικές δυνάμεις επιτίθενται με συλλήψεις και ξυλοδαρμούς στους συγκεντρωμένους φοιτητές, που δεν είναι ούτε «κουκουλοφόροι», ούτε «μπαχαλάκηδες», αλλά νέα παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν και να μορφωθούν για να γίνουν επιστήμονες και χρήσιμοι άνθρωποι, όπως δεν κατάφεραν να γίνουν προφανώς αυτοί που τους δέρνουν.

Αποκορύφωμα των απρόκλητων αυτών επιθέσεων της αστυνομίας αποτέλεσε η δολοφονική επίθεση της σε χιλιάδες ανθρώπους που βρέθηκαν στο χώρο του ΑΠΘ για τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου, στους οποίους πέταξαν πλήθος χημικών, δακρυγόνων και βομβών κρότου λάμψης σε χώρο του πανεπιστημίου.

Είναι σαφές πως το καθεστώς της Μητσοτάκης Α.Ε. που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο επιλέγει τη στρατηγική της έντασης. Είναι όμως εξαιρετικά επικίνδυνο, εγκληματικό και δολοφονικό να δίνεται εντολή στα ΜΑΤ να χτυπήσουν μια τόσο μεγάλη συναυλία και σε ένα μέρος με ελάχιστους τρόπους και εξόδους διαφυγής του πλήθους, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μαζικό ποδοπάτημα με αδιανόητες συνέπειες για απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών.

Το όργιο καταστολής όμως συνεχίστηκε με την ίδια ένταση Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενάντια σε μεγάλες αντικατασταλτικές πορείες της νεολαίας. Η αστυνομία αφού πρώτα περιόρισε και στη συνέχεια απαγόρεψε τις κινητοποιήσεις, επιτέθηκε και πάλι λυσσαλέα με χημικά και αύρες στις συγκεντρώσεις με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών φοιτητών και φοιτητριών.

Εννέα ακριβώς χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική Χ.Α., η Κυβέρνηση της ΝΔ, η «Μητσοτάκης Α.Ε.» του παρακράτους, της ακροδεξιάς και του αυταρχισμού, επιδίδεται καθημερινά μαζί με τα ακροδεξιά εξαπτέρυγα της σε όλες εκείνες τις πρακτικές που έθρεψαν και γιγάντωσαν το τέρας της Χρυσής Αυγής, θέτοντας την ακροδεξιά ατζέντα ως προμετωπίδα της προς άγρα ψηφοφόρων.

Επιχειρούν να υλοποιήσουν το δόγμα «νόμος και η τάξη» μέσα από την επιβολή του τρόμου, τις συνεχείς επιθέσεις και τους σοβαρούς τραυματισμούς νέων ανθρώπων. Και επειδή ο κυβερνητικός αυταρχισμός και οι κατασταλτικές επιθέσεις έχουν γίνει πλέον η καθημερινότητα ενός αντιδημοκρατικού, ανελεύθερου και επικίνδυνου καθεστώτος που προσπαθεί να ποντάρει στην ακροδεξιά ατζέντα ενόψει και της κάλπης, με πρακτικές όμοιες δηλαδή των καθεστώτων των Πούτιν, Ούρμπαν και Ερντογάν.

Ο Μητσοτάκης δεν τους μοιάζει απλά, αλλά είναι το ίδιο αυταρχικός, ανελεύθερος και απολυταρχικός σαν αυτούς.

Ο.Β. Τρικάλων του ΜέΡΑ 25