Ο Τσίπρας πήρε εξουσιοδότηση από τους αρχηγούς, πλην ΚΚΕ, να διαπραγματευτεί με νέες προτάσεις

siskeci 4

Ολοκληρώθηκε ύστερα από περίπου έξι ώρες το συμβούλιο των πολιτικών αρχών, ενώ από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα και το κοινό ανακοινωθέν.

Το ανακοινωθέν σύμφωνα με τον Στ. Θεοδωράκη θα αναφέρει το νέο πλαίσιο διαπραγμάτευσης που θα περιλαμβάνει και αναπτυξιακό πακέτο και είναι η κοινή εξουσιοδότηση, πλην ΚΚΕ, προς τον πρωθυπουργό να πάει στις Βρυξέλλες και να κλείσει τη συμφωνία το ταχύτερο.

«Σήμερα είναι μία ιστορική μέρα, ο ελληνικός λαός έστειλε μήνυμα ότι η δημοκρατία δεν απειλείται», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος αμέσως μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε ότι θα παρουσιαστεί το κοινό ανακοινωθέν και ότι ο ελληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες και θα διαπραγματευτεί εκ μέους του συνόλου του ελληνικού λαού. «Από εδώ και πέρα είναι στα χέρια της Ευρώπης να αντιληφθεί ότι η λύση, που αποτελεί επιθυμία του συνόλου του ελληνικού λαού και των πολιτικών αρχηγών, θα πρέπει να βρεθεί άμεσα» τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Ο Τσίπρας πήρε εξουσιοδότηση από τους αρχηγούς, πλην ΚΚΕ, να διαπραγματευτεί με νέες προτάσεις

Να συνδράμουν στο να υποστηριχθεί η σαφής και ξεκάθαρη ετυμηγορία του ελληνικού λαού από το χτεσινό δημοψήφισμα για μια βιώσιμη λύση, ζήτησε, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς κατά τη διάρκεια της σύσκεψης.

Ο Τσίπρας πήρε εξουσιοδότηση από τους αρχηγούς, πλην ΚΚΕ, να διαπραγματευτεί με νέες προτάσεις

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε νωρίτερα μία ακόμα ολιγόλεπτη διακοπή του συμβουλίου, προκειμένου ο Τσίπρας να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με την Αγκελα Μέρκελ. Οι πληροφορίες από το Μαξίμου αναφέρουν ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία αποφασίστηκε να καταθετούν στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής οι νέες ελληνικές προτάσεις. Ουσιαστικά η συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών θα είναι η κρισιμότερη των τελευταίων ετών καθώς θα κριθούν τα πάντα με βάση την τελευταία πρόταση του Ζ.Κ. Γιούνκερ.

Ο Τσίπρας πήρε εξουσιοδότηση από τους αρχηγούς, πλην ΚΚΕ, να διαπραγματευτεί με νέες προτάσεις

Πηγές αναφέρουν ότι συντάσσεται κοινό κείμενο των αρχηγών για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και αναζητεί βιώσιμη λύση εντός αυτής – διαφωνεί ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ακόμη φέρεται να έπεσε στο τραπέζι η πρόταση για Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης.

Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έριξε στο τραπέζι των πολιτικών αρχηγών την τελευταία πρόταση Γιούνκερ ως βάση συζήτησης για συμφωνία.

Το συμβούλιο ξεκίνησε εκ νέου, ύστερα από μια μικρή διακοπή που έγινε προκειμένου να πραγματοποιηθούν τηλεφωνικές συνομιλίες.

Υπήρχε η πληροφορία πως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρωθυπουργος Αλέξης Τσίπρας είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ – πληροφορία που αρνήθηκε πάντως το Παρίσι.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία και με τον Κεντρικό τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι, στο πλαίσιο των ραγδαίων εξελίξεων στο τραπεζικό σύστημα της χώρας και την ρευστότητα.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, ενώ πριν λίγο στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε και ο Π. Λαφαζάνης.

imerisia.gr