Ο τουρισμός, στοιχείο ανάπτυξης για τον Δήμο Τρικκαίων

IMG 3247

Στήριξη Παπαστεργίου στην πρόταση των Ξενοδόχων πόλης «Τρικάλων & Ορεινού όγκου» για δημιουργία Ενιαίου Φορέα Τουρισμού

Η άμεση δράση για την ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής του Δήμου, μέσα από τη συνεργασία με τις επαγγελματικές ομάδες και τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, αποτελούν βασικά στοιχεία της αντίληψης του συνδυασμού «Επανεκκίνηση Τώρα».

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι συνάντηση του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων πόλης Τρικάλων και ορεινού όγκου με τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και μέλη του συνδυασμού. Σε αυτή, παρουσιάστηκαν οι προτάσεις της Ένωσης για τον Τουρισμό, με στόχο την αύξηση των επισκέψεων και την παραμονή των τουριστών στην περιοχή μας, η οποία τα τελευταία χρόνια αποτελεί σημαντικό προορισμό, με αυξητικές δυνατότητες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Λάμπρος Παπαγεωργίου, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο Κώστα Παπαγιάννη και τον Ταμία, Δημήτρη Σιαναβέλη, έθεσε τρία συγκεκριμένα ζητήματα:
• Την ενίσχυση και περαιτέρω βελτίωση του «Μύλου των Ξωτικών»
• Την δημιουργία θεματικών τουριστικών διαδρομών, στις οποίες θα περιλαμβάνονται όλα τα αξιοθέατα της πόλης και των χωριών του Δήμου μας.
• Την δημιουργία ενός κεντρικού τουριστικού ιστότοπου, όπου ο επισκέπτης θα βρίσκει συγκεντρωμένες όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τα αξιοθέατα, τις διαδρομές, τα πολιτιστικά, αθλητικά και άλλα δρώμενα της περιοχής μας.

Ιδιαίτερης όμως σημασίας, ως προς την αναγκαιότητα και την προοπτική της, υπήρξε η πρόταση της Ένωσης για τη δημιουργία ενός Ενιαίου Τουριστικού Φορέα της περιοχής. Σε αυτόν θα συμμετέχουν οι τέσσερεις Δήμοι του Νομού, οι δύο ενώσεις των Ξενοδόχων, η e-Tρίκαλα, το ΚΕΝΑΚΑΠ και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαστεργίου διατύπωσε την αμέριστη στήριξη του συνδυασμού στην πρόταση της Ένωσης. Υπενθύμισε, μάλιστα, τις προ δεκαετίας προσπάθειες του ιδίου – από τη θέση του μέλους του Οργανισμού Τουρισμού τής τότε Νομαρχίας Τρικάλων – να προχωρήσει η δημιουργία ενός παρόμοιου φορέα.

Εξάλλου, ο συνδυασμός μας αντιμετωπίζει την τουριστική πολιτική ως πεδίο δράσης, συνεργασίας και προσφοράς, πλήθους συνεργαζόμενων επαγγελματικών ομάδων και φορέων.
1. Προωθούμε τη δημιουργία ενός τουριστικού πακέτου, που θα ελκύει τον επισκέπτη να

επισκέπτεται τον Δήμο μας, όλο τον χρόνο. Γι’ αυτό, μια βασική αρχή διέπει την τουριστική πολιτική του συνδυασμού μας: ο θεματικός τουρισμός. Όπως ο ιατρικός τουρισμός, μέσω της επιτάχυνσης και άμεσης ολοκλήρωσης των διαδικασιών για το «Ιερό του Ασκληπιού» στο Πρίνος.
2. Φυσικά, δεν απαιτούνται μόνο σημεία πληροφόρησης για τους επισκέπτες, εντός ή εκτός πόλης. Ούτε μόνο δημιουργία χαρτών, ηλεκτρονικών και μη, ή περισσότερες θέσεις στάθμευσης για τα τουριστικά λεωφορεία ή χρήση όλων των επιτευγμάτων της τεχνολογίας. Αλλά και δράσεις.
3. Όπως η αναβίωση των «μύθων» της πόλης, η χάραξη ιστορικών διαδρομών στον Ληθαίο και εντός πόλης, η προβολή των τοπικών μας αγορών και προϊόντων και η διασύνδεσή τους με το κέντρο των Τρικάλων και τα χωριά, οι «γιορτές παλιάς πόλης» σε Φρούριο, Βαρούσι, Μανάβικα.
4. Και όλα αυτά, μέσω της «παραγωγής» και στήριξης του ντόπιου δυναμικού, με τη δημιουργία Κέντρου Ανάπτυξης Επαγγελματικών Δεξιοτήτων, για τη διά βίου εκπαίδευση όσων ασχολούνται με τον τουρισμό.

Τα παραπάνω, καθώς και όλες οι προτάσεις μας (αναλυτικά στη σελίδα μας (www.trikalarestart.gr), αποτελούν το βασικό υλικό, με το οποίο η επανεκκίνηση στον τουρισμό, συνδυάζεται με την αναπτυξιακή προοπτική. Η δε σύνδεση του τουριστικού προϊόντος με την πραγματική οικονομία, αποτελεί σταθερή επιδίωξη και πρώτιστο μέλημα, μέσα από πνεύμα συνεργασίας και κατάθεσης δημιουργικών προτάσεων.