«Ο θρύλος του ιππότη των Χριστουγέννων» το θέμα του φετινού 10ου «Μύλου των Ξωτικών»

Συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ, με αφορμή την διοργάνωση του φετινού-του 10ου κατά σειρά «Μύλου των Ξωτικών»-δόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο θέατρο «Μηχανουργείο» στο μύλο Ματσόπουλου, από τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και τους Γιάννη Κωτούλα και Οδυσσέα Ράπτη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της etrikala.

Ασφαλής, «πράσινος», «έξυπνος» ο 10ος Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα

Όπως κατέγραψε το trikalaIN.gr, ο  φετινός «Μύλος των Ξωτικών» που θα διαρκέσει από τις 3 Δεκεμβρίου 2021 έως τις 6 Ιανουαρίου 2022, θα έχει ως θέμα «Τον θρύλο του ιππότη των Χριστουγέννων». Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπαστεργίου «Αποφασίσαμε φέτος να διοργανώσουμε το «Μύλο των Ξωτικών», γιατί τα πράγματα είναι σαφώς πιο ξεκάθαρα από πέρυσι σε σχέση με την πανδημία, με τον περισσότερο κόσμο να είναι εμβολιασμένος, άρα και πιο ασφαλής. Επιπλέον όλοι έχουμε ανάγκη να δώσουμε και να πάρουμε χαρά και χαμόγελα μέσα σ΄αυτή την γκρίζα εποχή που διανύουμε και ο «Μύλος» είναι ακριβώς προορισμένος γι’ αυτό το σκοπό. Ο φετινός «Μύλος» θα είναι ένας πράσινος και έξυπνος «Μύλος», ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην προστασία του περιβάλλοντος και στα μηνύματα που θα περάσουν γι’ αυτό το project, καθώς και η ασφαλής παρουσία όλου του κόσμου, αλλά και του προσωπικού που θα απασχοληθεί».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Κωτούλας υπογράμμισε πως φέτος ο «Μύλος των Ξωτικών» θα είναι αναγεννημένος, ενώ τόνισε πως σε κεντρικό θέμα θα υπάρχουν οι θεματικοί ιππότες, για κάθε ένα από τα στοιχεία της φύσης (ανακύκλωση, νερό, δάσος, ενέργεια κλπ.).Για τον φετινό «Μύλο» δεν θα χρησιμοποιηθούν πλαστικές κατασκευές, ή όπου αυτό χρειαστεί θα είναι μιας μόνο χρήσεως, ακριβώς για την προστασία του περιβάλλοντος. Τα κύρια υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Τέλος ο Οδυσσέας Ράπτης, τόνισε την αναγκαιότητα του εμβολιασμού του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού της πόλης, όπως και των επαγγελματιών και όλου του προσωπικού που θα συνεργαστούν με το «Μύλο», για την μεγαλύτερη υγειονομική ασφάλεια εργαζομένων και επισκεπτών. Πρόσθεσε δε πως μέχρι τον Δεκέμβριο, που θα γίνει και η έναρξη του 10ου «Μύλου των Ξωτικών» θα δούμε ποια θα είναι ακριβώς τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε να προσαρμοστούμε και εμείς καταλλήλως, ως προς την λειτουργία του θεματικού πάρκου και την διαχείριση-υποδοχή του κόσμου.

Πάντως από τις 15 Σεπτεμβρίου και έπειτα τα τεχνικά συνεργεία της e-trikala και του Δήμου θα πάρουν «φωτιά», αφού οι προετοιμασίες υλοποίησης και διαμόρφωση του «Μύλου» θα ξεκινήσουν δυναμικά.