Ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει τις πόρτες του σε όλους

syrisa logo 2

Ομιλία – σταθμός του Πρωθυπουργού Α.Τσίπρα στη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθηναϊδα. Ανακοίνωσε Συνέδριο του κόμματος στο τέλος Φεβρουαρίου και σύμφωνα με την ερμηνεία των όσων είπε, ένας νέος ΣΥΡΙΖΑ παίρνει τη θέση του παλιού.

Ο αριστερός, κλειστός κομματικός μηχανισμός, δίνει τη θέση του σε ένα νέο, κεντροαριστεράς κατεύθυνσης σχήμα, ανοιχτό σε όλους. όσοι θέλουν να συμμετάσχουν.

Στόχος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ένα κόμμα εκτός κράτους. Να μην λειτουργεί το κόμμα ως μηχανισμός νομιμοποίησης των κυβερνητικών επιλογών.

Δεν χρειαζόμαστε ένα κόμμα, κλειστό γραφειοκρατικό οργανισμό αναπαραγωγής των στελεχών του. «Αυτό σημαίνει ν’ ανοίξουν, οι οργανώσεις μελών σε όσους θέλουν να συμμετάσχουν στο εγχείρημά μας και συμφωνούν προγραμματικά και πολιτικά με τις θέσεις μας».

«Με προσυνεδριακές διαδικασίες ανοιχτές στους πολίτες που πιστεύουν σ’ εμάς και θέλουν να συμμετάσχουν, ανεξάρτητα αν για δεκαετίες ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ, ή ακόμα και Νέα Δημοκρατία».

Τόνισε επίσης ότι «η πολιτική της καχυποψίας και των κλειστών θυρών, είτε για να διατηρηθούν με τεχνητό τρόπο κάποιοι εσωκομματικοί συσχετισμοί, ξεριζώνοντας το κόμμα από την κοινωνία, είτε, ενδεχομένως, με το σκεπτικό του «λίγοι και καλοί», έληξε οριστικά στις 20 Σεπτέμβρη».

Απαραίτητη έκρινε ο Α.Τσίπρας την ανασυγκρότηση της Νεολαίας του κόμματος καθώς οι νέοι άνθρωποι έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ακόμα και μέσα από «την τσαντίλα τους» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

.