Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων συμπαραστέκεται στους αγρότες

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων -συμπαραστέκεται στους αγρότες όλης της χώρας που μετά την απόφαση της Πανελλαδικής   Επιτροπής των Μπλόκων, προχωρούν σε πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις αντιδρώντας στα πολλά, παλιά και νέα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και που τους έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου και της νέας ΚΑΠ της Ε.Ε. 2014-2020.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες βγαίνουν και πάλι στους δρόμους για να αγωνιστούν για τα δίκαια αιτήματά τους που αφορούν στην ίδια την επιβίωσή τους. Παλεύουν κατά της ΚΑΠ της Ε.Ε και της πολιτικής της κυβέρνησης; που τους οδηγούν στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Ταυτόχρονα προβάλουν την ανάγκη για μια άλλη αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας, υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του Ελληνικού λαού.

Οι συνεχιζόμενες μέχρι τώρα πολιτικές στον αγροτικό τομέα που υιοθετήθηκαν και υλοποιήθηκαν από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τσακίζουν τη μικρομεσαία αγροτιά. Με αυτές τις πολιτικές υπηρετείται και υλοποιείται ο διακηρυγμένος στόχος της Ε.Ε και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα, μέσα από την οικονομική μεγέθυνση, προκειμένου να συγκεντρωθεί  και να ενισχυθεί παραπέρα η κερδοφορία των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων στον αγροτοδιατροφικό τομέα, με συνέπεια παραπέρα ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.

Είναι αγώνας κατά της ίδιας πολιτικής η οποία υποστελεχώνει διευθύνσεις των Περιφερειών και εκχωρεί αρμοδιότητες και αντικείμενα στον ιδιωτικό τομέα ,μετατρέπει γεωτεχνικές υπηρεσίες και  το επιστημονικό προσωπικό σε γραφειοκρατικούς μηχανισμούς και διεκπεραιωτές εγγράφων .Είναι η ίδια πολιτική  που απαξιώνει τον ρόλο των γεωτεχνικών υπαλλήλων που είναι  η παροχή επιστημονικών υπηρεσιών στους αγρότες. Η απαξίωση αυτή των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής δεν γίνεται τυχαία .Συνδέεται άρρηκτα με την υλοποίηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής αλλά και των υπολοίπων αντεργατικών αναδιαρθρώσεων της Ε.Ε. και των άλλων <<θεσμικών εταίρων>> που χτυπάει αλύπητα τους μικρούς αγρότες και κτηνοτρόφους, που συνεχώς ξεκληρίζει

Η προσπάθεια «κοινωνικού αυτοματισμού» από την κυβέρνηση την μεγαλοεργοδοσία και τους ανθρώπους της πρέπει να πέσει στο κενό ,πρέπει να βρει απέναντι της μια ισχυρή κοινωνική συμμαχία των  μικρομεσαίων αγροτών, των εργαζομένων, της νεολαίας, των γυναικών, των επαγγελματοβιοτεχνών.

Αυτός ο αγώνας είναι και δικός μας αγώνας γιατί τις συνέπειες αυτής της πολιτικής πληρώνουν και οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες.

 

Συμπορευόμαστε με την αγωνιζόμενη αγροτιά και τα δίκαια αιτήματά της.

Καλούμε όλους του συναδέλφους να στηρίξουν μαζικά τα αγροτικά μπλόκα και τις αγροτικές κινητοποιήσεις.