Ο Στέλιος Λάσκος για τα παιδιά της Κιβωτού του κόσμου

Μια πολύ όμορφη και συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, από το 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ και τον Δήμο Τρικκαίων, με θέμα «Η δύναμη της προσφοράς και του εθελοντισμού», αφιερωμένη στην Κιβωτό του Κόσμου.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες,  παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.   Η Κιβωτός καλύπτει εξ ολοκλήρου και φροντίζει τα απροστάτευτα παιδιά. Σε συνεργασία με Εισαγγελίες Ανηλίκων, φορείς προστασίας και υπηρεσίες για τα δικαιώματα των παιδιών, αναλαμβάνει το μεγάλωμα των ανηλίκων στα τέσσερα μέχρι σήμερα, σπίτια φιλοξενίας. Πρόκειται για παιδιά από βρεφική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση τους, τα οποία έχουν υποστεί κακοποίηση, παραμέληση και πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης.  Τα παιδιά ζουν σε μεγάλα σπίτια με παιδαγωγούς –φροντιστές για την καθημερινότητα τους και είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια, μη θυμίζοντας σε τίποτα την ιδρυματικού τύπου φροντίδα.

Παρών στην εκδήλωση και ο εκπαιδευτικός του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Στέλιος Λάσκος, που μίλησε με συγκινητικά λόγια για την προσφορά του π. Αντωνίου Παπανικολάου και της Κιβωτού του Κόσμου στα παιδιά.