Ο Σταθάκης είναι ο υπουργός που δεν δήλωσε το ένα εκατ.

stathakis 98

Ο υπουργός Οικονομίας παραδέχθηκε ότι είναι ο υπουργός που δεν δήλωσε ένα εκατ. ευρώ στο πόθεν έσχες του

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο κ. Σταθάκης δεν έκρυψε το ποσό του ενός εκατομμυρίου και οι τρεις δηλώσεις πόθεν έσχες που κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ήταν πλήρεις.

Η δήλωση του κ Σταθάκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Ο νόμος απαγορεύει τη δημόσια συζήτηση επί του περιεχομένου των δηλώσεων πόθεν έσχες, για τις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Για τον λόγο αυτό και ενώ τα ΜΜΕ συζητούν το θέμα, επέλεξα να παραμείνω σιωπηλός. Κρίνω, όμως, σκόπιμο να δηλώσω τα εξής:
Τον Ιούνιο του 2012 εκλέχθηκα βουλευτής και υπέβαλα δήλωση πόθεν έσχες τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

Η δήλωση αυτή ήταν πρώιμη και πιθανόν ατελής. Αντίθετα, η δήλωση που υπέβαλα τον Σεπτέμβριο του 2013 ήταν πλήρης και περιελάμβανε όλα τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία μαζί με το επίμαχο ποσό. Το ίδιο πλήρης ήταν και η δήλωση πόθεν έσχες που υπέβαλα το 2014. Αν και το θέμα είχε λυθεί με τις δύο δηλώσεις, με την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων μου θεώρησα σκόπιμο, και κατά πλεονασμό, να καταθέσω συμπληρωματική δήλωση τον Μάρτιο του 2015 που αφορά αποκλειστικά αυτήν του 2012 και απλώς επαναλαμβάνει τα στοιχεία που έχω καταθέσει ήδη από το 2013.

Ως εκ τούτου:

α) Δεν απέκρυψα κανένα στοιχείο
β) Και οι τρεις δηλώσεις μου είναι απόλυτα πλήρεις και στην κρίση της Επιτροπής».

Σχόλιο ΤΡΡ: Ωστόσο, μετά και τη δήλωση του κ. Σταθάκη, εγείρονται ζητήματα ως προς τη στάση του, καθώς δεν είναι πειστική δικαιολογία το ότι δεν του αρκούσαν 3 μήνες να υποβάλει το πλήρες πόθεν έσχες, ενώ ερωτηματικά υπάρχουν και για τη στάση της Επιτροπής.

thepressproject.gr