Ο Σωτήρης Παπαχρήστος και οι “Ανοιχτοί Ορίζοντες” σε Καλλιθέα, Φλαμπουρέσι, Φωτεινό, Κερασούλα, Ψήλωμα και Ασπροκκλησιά

Με φωτεινό χαμόγελο και θέληση επικοινωνίας και ενημέρωσης απάντησαν οι “Ανοιχτοί Ορίζοντες” στον μουντό και απαισιόδοξο καιρό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Νωρίς το απόγευμα, ξεκίνησαν την περιοδεία τους από την Καλλιθέα, φτάνοντας έως την Ασπροκκλησιά. Ενδιάμεσα, άκουσαν και πρότειναν λύσεις στο Φλαμπουρέσι, το Φωτεινό, την Κερασούλα και το Ψήλωμα.

Κτηνοτρόφοι, γεωργοί και υλοτόμοι σε μία περιοχή ενταγμένη στο ευρωπαϊκό δίκτυο Natura.

Ανάμεσα τους, νέοι άνθρωποι με όραμα και γνώση, που επέλεξαν να μείνουν και να αγωνιστούν στον τόπο τους. Που εκτός της δικαιολογημένης απαίτησης των βασικών προϋποθέσεων επιβίωσης, έχουν και αναπτυξιακές προτάσεις.

Σε ένα ιδιαίτερα “ζεστό” περιβάλλον, συζητήθηκαν θέματα υποδομών που παίζουν μέγιστο ρόλο στην ήδη δύσκολη εργασία του πρωτογενή τομέα, υποδομών που παίζουν ρόλο στην ασφάλεια και μετακίνηση εντός των οικισμών, στην προστασία και φροντίδα των ηλικιωμένων, ενώ αρκετές ήταν οι προτάσεις ανάπτυξης και ανάσχεσης της “εγκατάλειψης” μέσω στοχευμένων ενεργειών στους τομείς του ιστορικού και θρησκευτικού πολιτισμού, των εναλλακτικών καλλιεργειών και του οδικού δικτύου.