Ο Σωτήρης Χατζηγάκης για τις επικείμενες εκλογές

«Θα στηρίξω τη ΝΔ, για την οποία αγωνίστηκα επί σαράντα χρόνια από θέσεις ευθύνης»

xatzigakis 15

Δεν θα λάβω μέρος ούτε σε αυτές τις εκλογές. Ωστόσο, θέλω να δηλώσω πως θα πράξω παν ό,τι δυνατόν για να ενισχύσω το κόμμα μου τη ΝΔ, για την οποία άλλωστε αγωνίστηκα επί σαράντα χρόνια στην πρώτη γραμμή και από θέσεις κυβερνητικής ευθύνης.

Θεωρώ, επίσης, ότι αποτελεί ιστορικό καθήκον όλων των νεοδημοκρατών, παλαιών και νέων, καθώς και όλων των σημερινών κεντροδεξιών πολιτών να ενισχύσουν την παράταξή μας, ώστε να γίνει ξανά μεγάλη μετά, μάλιστα, από τον πρόσφατο πενταετή «Μεσαίωνα» ο οποίος την απαξίωσε κοινωνικά και συρρίκνωσε την κοινωνική της βάση.

Εξάλλου το μεγάλο κόμμα μας, του ευρύτερου μεσαίου αστικού χώρου, παρουσιάζεται τώρα τελείως διαφορετικό: δηλαδή με λογική, με υπευθυνότητα και με σύνεση. Άλλωστε, έχει ήδη εγκαταλείψει τις προηγούμενες ακραίες και ψυχροπολεμικές του στάσεις (πχ περί συγκρούσεως των «δύο κόσμων») ενώ απομάκρυνε τα «ακροδεξιά σταγονίδια», τα οποία είχαν νοθεύσει την ιδεολογική του ταυτότητα και είχαν προκαλέσει ανήκεστη βλάβη στον κοινωνικό του ιστό.

Επαναφέρει έτσι σήμερα τον ήπιο λόγο του καραμανλικού μεσαίου χώρου και συγχρόνως προωθεί ως κεντρικό πολιτικό στόχο τις αρχές της εθνικής συνεννόησης και της συμφιλίωσης των πολιτικών δυνάμεων ώστε να υπάρξουν εφικτές μετεκλογικά κυβερνητικές συνεργασίες για το συμφέρον και τη σωτηρία της χώρας μας.

.