Ο ΣΙΝΕΜΑΣ παρουσιάζει: Ξαφνικά Πέρυσι το Καλοκαίρι

Afisa Suddenly

Ο ΣΙΝΕΜΑΣ παρουσιάζει αυτή την Κυριακή 19 Ιανουαρίου την ταινία Ξαφνικά, Πέρυσι το Καλοκαίρι στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο ROSSONERO.

Η ταινία Ξαφνικά, Πέρυσι το Καλοκαίρι (Suddenly, Last Summer) είναι δράμα παραγωγής 1959, σε σκηνοθεσία Τζόζεφ Λ. Μάνκιεβιτς. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ο Μοντγκόμερι Κλιφτ, η Κάθριν Χέπμπορν κι η Μερσέντες ΜακΚέμπριτζ. Η ταινία αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού έργου του Τένεσι Γουίλιαμς το οποίο διασκεύασε για τη μεγάλη οθόνη ο Γκορ Βιντάλ.

“Ο δόκτωρ Κούκροβιτς (Μοντγκόμερι Κλίφτ) είναι νευροχειρουργός σε μια μικρή πόλη, αναγκασμένος να ασκεί το λειτούργημά του με τα πιο πενιχρά ιατρικά μέσα. Όταν η πλούσια χήρα Βάιολετ Βενάμπλ (Κάθριν Χέπμπορν) του προτείνει την ανέγερση μιας σύγχρονης κλινικής με δικά της έξοδα, εκείνος υποψιάζεται οτι η ξαφνική γενναιοδωρία της κρύβει κάποια σκοτεινά κίνητρα. Και το φοβερό αντίτιμο που του ζητά, είναι να υποβάλλει σε λοβοτομή την ανιψιά της, Κάθριν (Ελίζαμπεθ Ταίηλορ), που είναι κλεισμένη σε ψυχιατρείο.

Οι υποψίες του δρ Κούκροβιτς αυξάνονται όταν ανακαλύπτει οτι η Κάθριν, έχει στην πραγματικότητα σώας τας φρένας, απλώς έχει υποστεί νευρικό σόκ μετά τον μυστηριώδη θάνατο του ιδιόρρυθμου ξαδέλφου της Σεμπάστιαν, ξαφνικά, πέρσι το καλοκαίρι.” Η ταινία είναι συμβολική και βαθιά υποβλητική: είναι μια εμπειρία που δεν μπορείς να αποκωδικοποιήσεις με την λογική, αλλά την κατανοείς απόλυτα στο άρρητο ψυχολογικό επίπεδο. Σημαδεύεται δε, από μεγάλα υποκριτικά ταλέντα (Κάθριν Χέμπορν, Ελίζαμπεθ Ταίηλορ, Μοντγκόμερυ Κλίφτ) που μπορούν αναμφίβολα να σταθούν στο ύψος ενός τόσο μα τόσο δύσκολου και πολυσήμαντου έργου.
Η ταινία έλαβε 3 υποψηφιότητες για όσκαρ, με την Χεπμπορν και την Τέιλορ αντίπαλες για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Διάρκεια ταινίας: 110 λεπτά
Ώρα έναρξης: 8.00 μ.μ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

.