Το αναμνηστικό του από την Κρήτη ήταν οκτώ αλανιάρες κότες. Ταξίδεψαν αεροπορικώς μαζί με τον Σεϊχη, Mansour Βin Zayed Al Nahyan, ιδιοκτήτη της Μάντσεστερ Σίτι.
Η θαλαμηγός Topaz του Σεΐχη ιδιοκτήτη της Μάντσεστερ Σίτι, διαθέτει ελικοδρόμιο, γυμναστήριο, τρεις πισίνες και πλέον και οκτώ αλανιάρες κότες. Για την ακρίβεια αυτές δεν ταξίδεψαν με το πολυτελές σκάφος, αλλά με το ιδιωτικό του αεροσκάφος, το οποίο απογειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου Κρήτης, με προορισμό το Αμπου Ντάμπι.
Φαίνεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό, αφού αυτό ήταν το αναμνηστικό που πήρε μαζί του φεύγοντας από το νησί, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς του Ηρακλείου», που επικαλείται πληροφορίες από εργαζόμενους στον αερολιμένα.
«Οι κότες ήταν σε τελάρα των σταφυλιών ζωντανές. Αρχικά βρίσκονταν σε ένα βαν που μετέφερε τις αποσκευές του σεΐχη και των φίλων του. Στη συνέχεια υπάλληλοι της ασφάλειάς του τις έβαλαν στο αεροσκάφος», ανέφεραν χαρακτηριστικά στην εφημερίδα.
«Δεν είδαμε εάν ήταν μαζί και κανένας κόκορας, ώστε να γίνει αναπαραγωγή του είδους. Εμείς είδαμε μόνο τις καφέ κότες που ήταν σε τελάρα και σκεπασμένες για να μην φύγουν», πρόσθεσαν.
Πηγή: «Πατρίς του Ηρακλείου»
.