Ο πρόεδρος του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων στα Πινδάρεια 2022 στη Θήβα

Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 παραβρέθηκα κατόπιν προσκλήσεως του Δήμου Θηβαίων και του προέδρου του Ιεροψαλτικού Συλλόγου Θηβών Πρωτοψάλτη κ. Αντώνη Τσαρουχά στο 6ο Φεστιβάλ Βυζαντινών Χορωδιών, «Πινδάρεια» 2022, με τιμώμενο πρόσωπο τον περίφημο και καταξιωμένο Άρχοντα Μαΐστορα της ΜΧΕ κ. Γρηγορίο Νταραβάνογλου, ο οποίος καὶ βραβεύθηκε για την πολύχρονη προσφορά του στη Βυζαντινὴ Μουσική. Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την τιμή να παρευρεθώ σε αυτήν την τόσο σημαντική εκδήλωση και να μιλήσω για την προσωπικότητα του  Άρχοντος.
Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία και συγκλόνισε το κοινό των Θηβαίων. Στο κατάμεστο προαύλιο του Ι. Ν.Αγ. Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών το κοινό δεν σταμάτησε να χειροκροτεί τον Χοράρχη κ. Γεωρ. Καμαριάρη, Μουσικολογιώτατο Πρωτοψάλτη του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, δήμου Αγ. Δημητρίου, με  την Βυζαντινή Χορωδία «Ἀντιφωνικὸν μέλος» ,τον Πρωτοψάλτη του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Μεγάρων κ.  Ανδρέα Μαργέτη, εκ των αγαπημένων μαθητών του Άρχοντα, τον Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Θηβών κ. Αντ. Τσαρουχά, με την Χορωδία του Συλλόγου. Ιδιαίτερα όμορφη στιγμή της εκδήλωσης, ήταν όταν η Παιδική Βυζαντινή Χορωδία, στάθηκε μουσικά με αξιοπρέπεια και σεβασμό και απέδωσε τους τόσο απαιτητικούς ύμνους υπό την καθοδήγηση του κ, Αντ. Τσαρουχά. Μεγάλη αίσθηση προκάλεσαν οι ύμνοι που έψαλλε ο Άρχοντας με την γλυκιά και κατανυκτική φωνή του. 
 
Εαν κάτι καλό γίνεται στον χώρο της Ψαλτικής Τέχνης, δεν είναι έργο ενός, αλλά όλων. Είναι έργο συλλογικό, έργο συνεργασίας και ενότητας. Αυτό απέδειξε ο πρόεδρος και ο Συλλογος Ιεροψαλτών Θήβας. Όποιος νομίζει από μας ότι μπορούμε στη ζωή μας, όπου και να είμαστε, σε όποιο μετερίζι, ακόμα και στην οικογενειακή μας ζωή, ότι μόνοι μας μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα, ότι οι επιτυχίες, είναι δικές μας ατομικές νίκες, είμαστε πολύ γελασμένοι.
 
Πίσω από κάθε νίκη και κάθε επιτυχία και κάθε πρόοδο, βρίσκεται ένα επιτελείο ανθρώπων, βρίσκεται μία ομάδα, μία οικογένεια, μία συλλογική δουλειά και εάν θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλό για την κοινότητά μας πρέπει να κινηθούμε ως ομάδα, ως συνεργασία. Αυτό απέδειξε και η επιτυχία του 6ου Φεστιβάλ Βυζαντινών Χορωδιών, «Πινδάρεια» 2022.