Ο Πρόεδρος των Ιεροψαλτών Τρικάλων Αθ. Δημητρίου στη συνεδρίαση της ΟΜΣΙΕ

Ιστορικό γεγονός υψηλού βεληνεκούς, για την Ιεροψαλτική Κοινότητα, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΜΣΙΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος), η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ομοσπονδίας, πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση Δ.Σ, στην οποία προηγουμένως είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν πάνω από 70 Πρόεδροι Συλλόγων, μέλη καθώς και διακεκριμένοι Ιεροψάλτες από ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης τέθηκαν σοβαρά ζητήματα, που αφορούσαν τα εργασιακά, οικονομικά και θεσμικά θέματα του κλάδου. Έγιναν εισηγήσεις, από τον Πρόεδρο της ΟΜΣΙΕ, Κωνσταντίνο Πολίτη, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη για της δράσεις της Ομοσπονδίας, από τον Αντιπρόεδρο, Παναγιώτη Χοβαρδά, ο οποίος ανέλυσε τον τρόπο εγγραφής των Συλλόγων Ιεροψαλτών, στο Μητρώο Πολιτιστικής κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ, καθώς και από τον Πρόεδρο του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων και Ειδικό Γραμματέα επί θεμάτων Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Θανάση Δημητρίου, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικώς στους συμμετέχοντες την εγγραφή της Βυζαντινής Μουσικής στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας και παράλληλα πληροφόρησε άπαντες για τις δράσεις της Ομοσπονδίας το 2020.

Για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος, καθοριστική ήταν η προσφορά του Καθηγουμένου της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού και του Διευθυντού του Εκκλησιαστικού διαδικτυακού Περιοδικού Πεμπτουσία κ. Νικολάου Γκουράρου.