Ο πολυπράγμων Βλαχογιάννης: Βουλευτής, Δήμαρχος ή δημοσιογράφος;

Η αλήθεια είναι πως η περίπτωση του Ηλία Βλαχογιάννη στην τοπική πολιτική σκηνή, είναι από τις πιο πετυχημένες και πλέον αξιοπρόσεκτες. Με αρκετά χρόνια εμπειρίας και προσφοράς, έχουμε την εντύπωση πως δίκαια θεωρείται σήμερα ένας από τους κύριους εκπροσώπους στην κατηγορία των «φωτισμένων και χαρισματικών πολιτικών». Διαθέτοντας βέβαια και ισχυρές προσβάσεις στο κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίαςκαι κατ΄επέκταση και στο Μαξίμου. Έχοντας αφήσει πίσω του πλούσιο και χειροπιαστό έργο στο νομό, από την θητεία του ως Νομάρχης Τρικάλων, ήρθε κάποια στιγμή η ώρα να μεταπηδήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή, όπου και κει αξιώθηκε να υπηρετήσει τον Τρικαλινό λαό από την θέση του Βουλευτή του νομού.

Παρόλο που ο Ηλίας Βλαχογιάννης δεν κατάφερε να εκλεγεί Βουλευτής στις εκλογές του 2019, έχει δηλώσει ο ίδιος ξεκάθαρα πως θεού θέλοντος και Μητσοτάκη επιτρέποντος, θα ήθελε για ακόμη μια φορά να θέσει τον εαυτό του στην κρίση των Τρικαλινών πολιτών, σε όποιο χρόνο και αν προκηρυχθούν οι επόμενες εκλογές.

Υπάρχουν όμως και οι-όχι και τόσο αβάσιμες- φήμες, που τον θέλουν να λοξοκοιτάει προς το Δήμο Πύλης, για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του ως Δήμαρχος απέναντι στον Κώστα Μαράβα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, παρόλο που ο ίδιος είτε δημόσια είτε σε ιδιωτικές συζητήσεις, το έχει διαψεύσει πανηγυρικά.

Και μέσα σ΄όλα αυτά, ο Ηλίας Βλαχογιάννης δεν παραλείπει να εξασκήσει και το δημοσιογραφικό του «δαιμόνιο», παρουσιάζοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με τον πολιτικό του «αντίπαλο» Χρήστο Σιμορέλη, μέσα από την συχνότητα της «Ραδιοφωνικής Λέσχης» την εκπομπή «Και μαζί και..χώρια», ανακρίνοντας πολιτικά πρόσωπα σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο.

Η ουσία είναι ότι ο Βλαχογιάννης όχι μόνο δεν έχει σκοπό να «αποστρατευθεί», αλλά αντίθετα  να παραμείνει ενεργός στα πράγματα και πάντα πολυπράγμων…Ο χρόνος θα δείξει πως θα κυλήσουν τα πράγματα για τον ίδιο, ωστόσο κι αυτός έχει στρατηγικές ικανότητες και την πολιτική εμπειρία  να γυρίζει το «παιχνίδι» προς το δικό του γήπεδο!