Ο πολύπειρος δημοσιογράφος Γιώργος Κογιάννης μίλησε για όλους και για όλα στη ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση

Καλεσμένος του Δημήτρη Παδιού στην ενημερωτική εκπομπή του Σαββάτου ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ήταν ο πολύπειρος Τρικαλινής καταγωγής δημοσιογράφος και στέλεχος της ΕΡΤ Γιώργος Κογιάννης, ο οποίος αυτές τις μέρες βρίσκεται στα Τρίκαλα, όπου πραγματοποιεί την ατομική του έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Το πέρασμα από την δημοσιογραφία στον καμβά»,από τις 26 Δεκεμβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου στο χώρο του μουσείου Τσιτσάνη.

Έχοντας πάνω από 40 χρόνια στο πολιτικό και ελεύθερο ρεπορτάζ, έχοντας υπηρετήσει σε πολλές διευθυντικές θέσεις και έχοντας επίσης πολλές συνεργασίες με αρκετά ΜΜΕ στο ενεργητικό του, επόμενο είναι η άποψη του να έχει βαρύνουσα σημασία για τις εξελίξεις στο πολιτικό πεδίο.

Για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Κογιάννης ανέφερε πως ναι μεν είναι αυτή την στιγμή δυνατή και ισχυρή στο εκλογικό σώμα, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως οι πολίτες δεν παύουν να έχουν τις ενστάσεις τους, για μια σειρά λανθασμένων ενεργειών σε σημαντικά ζητήματα όπως η διαχείριση της πανδημίας ή η έκρηξη των τιμών στην ενέργεια και στα βασικά αγαθά. Χαρακτηριστικά τόνισε πως «Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανέναν οργανωμένο σχέδιο από πλευράς της κυβέρνησης για την διαχείριση της πανδημίας, γι΄αυτό και η κατάσταση τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ο έμπειρος Τρικαλινός στην καταγωγή δημοσιογράφος, τόνισε πως δεν εισπράττουν την όποια δυσαρέσκεια εκφράζουν οι πολίτες προς την κυβέρνηση, γιατί πρώτον τα στελέχη του δεν βγήκαν δημόσια να κάνουν την αυτοκριτική τους για τα πεπραγμένα της δικής τους διακυβέρνησης και δεύτερον γιατί δεν βγήκαν να μιλήσουν ανοιχτά στην κοινωνία για τις θέσεις τους πάνω στα κρίσιμα ζητήματα της χώρας και της κοινωνίας.

Εκτενή αναφορά έκανε ο Γιώργος Κογιάννης και στις εξελίξεις με την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως το κύριο διακύβευμα των εσωκομματικών εκλογών, είναι προς τα που θέλουν τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος να είναι στραμμένη η προσοχή του νέου Προέδρου που θα εκλεγεί, προς τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρώτη περίπτωση είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος, στην δεύτερη ο Γιώργος Παπανδρέου και η περίπτωση του Νίκου Ανδρουλάκη είναι περισσότερο συναινετική και συμβιβαστική προς τις δύο πλευρές.

Τέλος ερωτηθείς να σχολιάσει για το αν η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την 4ετία ή θα προχωρήσει σε πρόωρες κάλπες, αρκέστηκε να δηλώσει πως συνήθως οι κυβερνήσεις στην Ελλάδαδεν φτάνουνσχεδόν ποτέ μέχρι το τέλος της θητείας τους.