Ο Πολάκης ζητεί συγγνώμη για να τον ξαναβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ στα ψηφοδέλτια!

Κωλοτούμπα της Κουμουνδούρου που προετοιμάζει το έδαφος για την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο Χανίων

Σε μια ακόμα… κυβίστηση προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θα συμπεριλάβει τον Πολάκη στα ψηφοδέλτια του κόμματος μετά την κωλοτούμπα που έκανε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, οποίος ο οποίος με επιστολή του ζητά συγγνώμη για τη… συμπεριφορά του ως προς την αμφισβήτηση του Αλέξη Τσίπρα και των θέσεων που εξέφρασε ενώ δηλώνει πως ότι έκανε το έκανε για να στηρίξει τον Νίκο Παππά ως προς την κριτική που δεχόταν για την υποψηφιότητά του.

Ταυτόχρονα όμως ξεχνά και τις βαρύγδουπες δηλώσεις αναφορικά με τους φίλους που δεν προδίδει και δηλώνει πως κακώς προέβη σε μια τέτοια ανάρτηση αφού αυτά τα προβλήματα επιλύονται στα όργανα, γιατί προφανώς έχει υπάρξει συνεννόηση για να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του κόμματος σε λίγες ημέρες που θα συνεδριάσουν τα όργανα της Κουμουνδούρου!

Ήταν τότε που με αφορμή το γεγονός ότι δεν είχε ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο των Χανίων ο στενός του φίλος Μιχάλης Χαιρετάκης απειλούσε θεούς και δαίμονες δηλώνοντας ότι «προφανώς από “λάθος” ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ δεν συμπεριελήφθη παρά τη χθεσινή εισήγηση της πολιτικής γραμματείας στην ανακοίνωση των ονομάτων για τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Χανια.
Μέχρι να διορθωθεί το «λάθος» δεν ισχύει ούτε η δική μου υποψηφιότητα . Εγω φίλους και συντρόφους δεν πουλάω ,επειδή καποιοι έχουν ανασφάλειες και συμπεριφέρονται με όρους διαδρόμου! Θα λυθούν στην πολιτική γραμματεια και στην Κεντρική Επιτροπή ΟΛΑ!!»

Η εν λόγω ανάρτηση αποτελεί παρελθόν και ο Παύλος Πολάκης στην προσπάθειά του να επανακάμψει και να ενταχθεί εκ νέου στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εθνικών εκλογών δηλώνει ακόμη πέραν της συγγνώμης πως η ανάρτηση με τα πρόσωπα των δικαστών και των δημοσιογράφων δεν είχε στόχο τη στοχοποίησή τους.

Ο «αψύς Κρητικός» δηλώνει μετανοημένος πλήρως ενόψει της συνεδρίαση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο και αναλαμβάνει πλήρως οπως λέει το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί και σημειώνει ότι όσα έγιναν «μπορεί να οδήγησαν σε εκατέρωθεν παρεξηγήσεις και βαρύ κλίμα στις συντροφικές μας σχέσεις και γι’ αυτό αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί»

Η συγγνώμη και το «δεν ήθελα να σε αμφισβητήσω» προς τον Τσίπρα αναδεικνύουν και την αγωνία του για το πολιτικό του μέλλον και κυρίως για την εκτός βουλής παρουσία του. Εν τούτοις δείχνουν τη δυνατότητα κυβίστησης που υπάρχει μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η επιστολή Πολάκη

«Αγαπητοί Σύντροφοι

Εν΄ όψει της επικείμενης συνεδρίασης της ΠΓ αλλά και της Επιτροπής Δεοντολογίας στην οποία έχω παραπεμφθεί σχετικά με αναρτήσεις μου στο διαδίκτυο, θέλω να σας ξεκαθαρίσω ότι δεν είχα καμία πρόθεση με αυτές να αμφισβητήσω δημόσια είτε την αποκλειστική αρμοδιότητα των συλλογικών μας οργάνων να λαμβάνουν αποφάσεις, είτε πολύ περισσότερο τις ίδιες τις συλλογικές μας επεξεργασίες.

Σε ότι αφορά την ανάρτησή μου σχετικά με τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, παρά το ότι αποτέλεσε αντίδραση στην δικαιολογημένη έκπληξη που μου προκάλεσε η ανακοίνωση του γραφείου τύπου, αναγνωρίζω εντούτοις ότι αποτέλεσε αστοχία, καθώς υπάρχουν κομματικά ζητήματα που δεν πρέπει να συζητούνται στη δημόσια σφαίρα, αλλά να επιλύονται εντός των Οργάνων του κόμματος.

Σχετικά δε με την επίμαχη ανάρτηση η οποία οδήγησε στην παραπομπή μου στην Επιτροπή δεοντολογίας, δηλώνω ότι επ’ ουδενί αποτελούσε απάντηση σε προηγούμενη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, την οποία άλλωστε μέχρι να δημιουργηθεί θέμα, δεν είχα καν διαβάσει.

Με την ανάρτηση μου εξέφρασα, ίσως με υπερβολική ένταση, απόψεις τις οποίες από καιρό έχω διατυπώσει δημόσια και που οι περισσότερες αποτελούν προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και προφανώς δεν είχα καμία πρόθεση (όπως οι πρόθυμες γραφίδες των συστημικών ΜΜΕ έσπευσαν υποβολιμαία να υποστηρίξουν) να αμφισβητήσω τον Αλεξη Τσιπρα, τον οποίο στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις από το 2012 και συνεχίζω να στηρίζω στη μάχη για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη τόπος.

Επιθυμώ να γίνει κατανοητό ότι αποκλειστικός στόχος μου ήταν να στηλιτεύσω όλους εκείνους που απαιτούσαν τη μη υποψηφιότητα του Νίκου Παππά μετά την -αναντίστοιχη προς το κοινό αίσθημα- καταδίκη του από το Ειδικό Δικαστήριο για «παράβαση καθήκοντος».

Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό που παρεξηγήθηκε έντονα ήταν η χρήση μιας φωτογραφίας με τα πρόσωπα γνωστών δημοσιογράφων.

Η πρόθεσή μου ωστόσο δεν ήταν σε καμία περίπτωση η στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων- δημοσιογράφων, αλλά η ανάδειξη της χειραγωγούμενης από το καθεστώς Μητσοτάκη ενημέρωσης που έχει οδηγήσει τη χώρα μας στην 108η θέση διεθνώς, χειρότερη και από αυταρχικές δημοκρατίες ή απολυταρχικά καθεστώτα.

Τα παραπάνω μπορεί να οδήγησαν σε εκατέρωθεν παρεξηγήσεις και βαρύ κλίμα στις συντροφικές μας σχέσεις και γι’ αυτό αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί.

Είμαι βέβαιος πως κάθε σύντροφος στον κοινό αγώνα αναγνωρίζει ότι ο όποιος λάθος χειρισμός δεν πηγάζει από τίποτε άλλο παρά μόνο από την αγωνία μου να απαλλαγεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα ο τόπος από μια κυβέρνηση, η οποία κάθε μέρα που περνά μας γυρίζει δεκαετίες πίσω, φτωχοποιώντας τους πολίτες για χατίρι των λίγων κολλητών και η οποία προκειμένου να υλοποιήσει την μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου στην ιστορία της πατρίδας μας, δεν διστάζει να «κρυφακούει» θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τη Δημοκρατία.

Αγωνία που πλέον γίνεται κραυγή μετά και από όσα ανέδειξε η τραγωδία των Τεμπών αναφορικά με τις ευθύνες του “επιτελικού” κράτους και την απόπειρα συγκάλυψης των ευθυνών για τον άδικο χαμό 57 συνανθρώπων μας.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Παύλος Πολάκης

 

fimotro.gr