Ο πατήρ Αλέξανδρος Κακαδιάρης προσπαθεί μόνος του να καθαρίσει την εκκλησία στο Κεραμίδι

Την κατάσταση στα χέρια τους παίρνουν οι πολίτες σχεδόν δύο μήνες μετά την κακοκαιρία «Daniel», αφού αμέτρητες περιοχές εξακολουθούν να είναι βυθισμένες στη λάσπη. Μία τέτοια περίπτωση είναι και εκείνη του ιερέα της ενορίας του Αγίου Χαραλάμπους στο χωριό Κεραμίδι, στα Τρίκαλα.

pater trikala21133
Γέμισε με λάσπη το εσωτερικό της εκκλησίας

Ο πατήρ Αλέξανδρος Κακαδιάρης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, αφού αποφάσισε να κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνουν οι αρμόδιες Αρχές: Πήρε στα χέρια μια μάνικα και άρχισε να καθαρίζει ο ίδιος τόσο τον ναό όσο και τα καθίσματα.

pater trikala2113
Ο πατήρ Αλέξανδρος καθαρίζει ό,τι… σώθηκε από τον ναό

Αναλυτικά, το Κεραμίδι στα Τρίκαλα είναι ένα από τα πολλά χωριά που βρίσκονται παραπλεύρως της κοίτης του Πηνειού, το οποίο βίωσε με τον χειρότερο τρόπο τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου. Οι συνέπειες είναι ορατές ακόμη και σήμερα, αφού οι κάτοικοι παλεύουν να σταθούν στα πόδια τους μετά το πρωτοφανές «χτύπημα» που δέχτηκαν. Στο ίδιο κλίμα και ο ιερέας του Αγίου Χαραλάμπους, που δεν άντεχε να βλέπει τα πάντα μέσα στις λάσπες.

pater trikala21131

Ως εκ τούτου, αποφάσισε με τη βοήθεια των γυναικών του χωριού να βγάλει έξω όλα τα ξυλόγλυπτα και τις καρέκλες και να πιάσει… δουλειά. Ο ίδιος φόρεσε γαλότσες και ρούχα εργασίας κάτω από τα ράσα του και ξεκίνησε αμέσως το δύσκολο και χρονοβόρο έργο του καθαρισμού με το πιεστικό μηχάνημα στο χέρι. Χαμογελαστός, πρόθυμος και με καλή διάθεση, παρά τις αποκαρδιωτικές εικόνες, εξέφρασε τα παράπονά του για το ότι εδώ και καιρό παραμένουν αβοήθητοι από την Πολιτεία στην προσπάθειά τους να επανέλθουν στην καθημερινότητά τους.

pater trikala21132
Ο ιερέας με γυναίκες του χωριού

Πράγματι, οι φωτογραφίες που έρχονται στο «φως» από το εσωτερικό της εκκλησίας είναι αποκαρδιωτικές, αφού τα πάντα ήταν θαμμένα στη λάσπη. Πλέον, με την προτροπή του ιερέα και τη βοήθεια των πιστών η ενορία θα αφήσει «πίσω» της την κακοκαιρία και θα καταφέρει να επανέλθει στην πρότερη εικόνα της.

espressonews.gr