Ο «παρκαδόρος» Γούλας, ο «Ευρωπαίος» Κατσιάνης και ο «ταξιδιάρης» Παπαθανασίου

Χρήστος Γούλας, Τάσος Κατσιάνης, Δημήτρης Παπαθανασίου. Τρία ονόματα αυτοδιοικητικών με την δική τους βαρύτητα το καθένα που υπηρέτησαν τα κοινά, μέσα από διαφορετικές αφετηρίες και πολιτική τοποθέτηση.

Σήμερα θεωρούνται ότι είναι οι μεγάλοι «απόντες» από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων, καθώς οι φωνές και οι απόψεις τους λείπουν πια από τις συνεδριάσεις του σώματος. Βέβαια η αποχώρηση των Κατσιάνη-Παπαθανασίου ήταν οικειοθελής, αφού δεν έθεσαν εκ νέου υποψηφιότητα, ενώ ο Γούλας αν και έθεσε δεν τα κατάφερε να εκλεγεί.

Σήμερα ο τελευταίος παρόλο που δεν του προέκυψε θεσμικός ρόλος, κατάφερε να «διασωθεί» από τον άνθρωπο που πίστεψε πρώτος απ’ όλους στις δυνατότητες του, τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου,που τον όρισε Διευθύνοντα Σύμβουλο στην «Αστική Ανάπτυξη», αρμόδιο για θέματα όπως η ελεγχόμενη στάθμευση που επανέρχεται οσονούπω στα Τρίκαλα. Ελπίζω να πάνε όλα καλά μ’ αυτό το μέτρο και να μπει μια τάξη στην πόλη, κάνοντας και τον ίδιο να κερδίσει πόντους, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα τον…καταριούνται οι οδηγοί τον Γούλα!

Τον Τάσο Κατσιάνη τον έχουν χαρακτηρίσει κατά καιρούς «BonViveur», τον έχουν πει κοσμικό, κοσμοπολίτη και αριστοκράτη, του έχουν προσάψει διάφορους χαρακτηρισμούς. Δεν ξέρω αν όλα αυτά τον χαρακτηρίζουν, σίγουρα όμως έναν ευρωπαϊκό «αέρα» τον έχει το παιδί. Και αυτό τον αέρα τον είχε και πριν βγει εις τας Ευρώπας, φαντάσου όμως τώρα πόσο πολύ τον εξέλιξε. Παρίσι, Στρασβούργο, Βρυξέλλες, όποια πέτρα και να σηκώσεις θα βρεις Τάσο Κατσιάνη από κάτω…Άσε τα δείπνα και τις υψηλές συναντήσεις με προσωπικότητες του διεθνούς τζετ σετ, δίνουν και παίρνουν… Δεν ξέρω τι έχει μέσα στο μυαλό του ο Τασούλης για το μέλλον του, έχω όμως την αίσθηση πως μια θέση στο ευρωκοινοβούλιο θα του ταίριαζε γάντι…Για να το σκεφτεί λίγο καλύτερα, αν δεν το έχει ήδη κάνει!

Αυτός ο δυναμικός δικηγόρος ο Δημήτρης Παπαθανασίου, μόλις αποχώρησε από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου και διέλυσε τον συνδυασμό που έφτιαξε ο ίδιος «Φυσάει κόντρα για την ανατροπή», έχω την αίσθηση πως έχει βρει την υγειά του! Που τον βρίσκεις που τον χάνεις, εκτός από τα δικαστήρια, θα τον βρεις είτε να γυμνάζεται είτε να ταξιδεύει… Χύνει ιδρώτα και γνωρίζει μέρη εξωτικά και μη σε Ελλάδα και εξωτερικός ο Δημητράκης! Τουτέστιν κάνει ότι δεν προλάβαινε να κάνει όσο καιρό ήταν απασχολημένος με τα κοινά και τα δημοτικά συμβούλια. Ήρθε λοιπόν η ώρα να απολαύσει κι αυτός την ζωή. Όχι θα κάτσει να σκάσει!

Όλοι εσείς μπορείτε να παραδειγματίζεστε από τα «κατορθώματα» και των τριών. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να είμαστε μίζεροι και κακεντρεχείς, θέλει και το ρίσκο της!