Ο Παπανδρέου «έκλεισε» το μαγαζί: Δεν κατεβαίνει στις εκλογές το ΚΙΔΗΣΟ

papandreou- 7.w l

Την απόφαση να μην κατέβει στις εκλογές το ΚΙΔΗΣΟ ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σε δήλωσή του, λίγα 24ωρα μετά το ναυάγιο της σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ, ο πρώην Πρωθυπουργός δηλώνει ότι το κίνημα που ίδρυσε, στερείται οικονομικών πόρων που θα του επιτρέψει να κατέλθει με αξιοπρέπεια στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr η απόφαση ήταν προσωπικά του ίδιου του Γ. Παπανδρέου, αιφνιδιάζοντας ακόμη και στενούς του συνεργάτες. «Οικονομικά και δημοσκοπικά δεν μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε» λένε στελέχη του Κινήματος. Ο Γ. Παπανδρέου είχε κραήσει μια επιφύλαξη στην Πανελλαδική συνδιάσκεψη του περασμένου Σαββάτου, ενώ χθες Δευτέρα, είχε συζητήσει το ενδεχόμενο σε σύσκεψη με συνεργάτες του. Η τελική απόφαση ελήφθη το πρωί της Τρίτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Ό,τι κάναμε δικαιώθηκε.
Πορευτήκαμε πάντα με συνέπεια στις αρχές μας και με αξιοπρέπεια.
Συγκρουστήκαμε και συγκρουόμαστε με κατεστημένες αντιλήψεις, πρακτικές και συμφέροντα.
Με κατεστημένα, που όλο και περισσότερο στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, πλήττουν τη Δημοκρατία. Υπονομεύουν τη δημοκρατική έκφραση του πολίτη, καθώς αποτελούν καθοριστικό παράγοντα στη λειτουργία των ΜΜΕ και τη στήριξη παραγόντων της πολιτικής με αντάλλαγμα να γίνονται υποχείριά τους.
Σε ό,τι με αφορά, δεν έγινα και δεν θα γίνω.
Αγωνιστήκαμε ήδη σε δύο εκλογικές μάχες μέσα σε λίγους μήνες με πενιχρά μέσα.
Απέναντι στις επιλογές και την απροκάλυπτα αρνητική στάση των κατεστημένων δυνάμεων της χώρας.
Τα οικονομικά μέσα που διαθέτουμε δεν επιτρέπουν να συμμετέχουμε με αξιοπιστία σε μια τρίτη μάχη άμεσα.
Ευχαριστώ όλους για τον αγώνα που δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε. Δυναμώνοντας το ΚΙΝΗΜΑ μας, ώστε να αποτελέσει τον καταλύτη της ανασυγκρότησης του προοδευτικού χώρου, προκειμένου να υπηρετήσουμε αποτελεσματικά και με συνέπεια τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού και της χώρας.
Ευχαριστώ προσωπικά, κάθε φίλο, κάθε μέλος, κάθε στέλεχος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ».

Πηγή: iefimerida.gr