Ο πανεπιστημιακός δάσκαλος Γιάννης Δήμας κεντρικός ομιλητής στην Ιταλία, για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

dimas xoros3

Τιμητική πρόσκληση δέχθηκε ο συντοπίτης μας πανεπιστημιακός δάσκαλος στο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων του πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιάννης Δήμας για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου από την από την Ελληνική κοινότητα Μπρίντιζι, Λέτσε και Τάραντα (Comunita’ ellenica di Brindisi, Lecce e Taranto) στη Ιταλία 22-25 Μαρτίου.
Ο κ. Δήμας προσκλήθηκε να είναι ο κεντρικός ομιλητής των εκδηλώσεων με θέμα: «Η επανάσταση της 25η Μαρτίου όπως εκφράζεται ιστορικά, μέσα από το ελληνικό δημοτικό τραγούδι». Ταυτόχρονα θα γίνουν και άλλες εκδηλώσεις πολιτισμού όπως παραστάσεις από χορωδίες και χορευτικές ομάδες, εκθέσεις και ξεναγήσεις στις περιοχές Brindisi, Lecce, Surbo, corilianto, Taranto.
Η ελληνική κοινότητα εκμεταλλευόμενη την παρουσία του κ. Δήμα του ζήτησε ταυτόχρονα να διδάξει σε ένα σεμινάριο το θέμα: «Ο παραδοσιακός χορός στην ελληνική ομογένεια σήμερα!» Το θέμα θα αναπτυχθεί ιστορικο-πολιτισμικά θεωρητικά και πρακτικά και απευθύνεται εκτός από τα μέλη της ομογένειας και σε Ιταλούς φίλους, γνώστες και λάτρεις του ελληνικού πολιτισμού!.
Το διοικητικό συμβούλιο της ελληνικής κοινότητας Brindisi, Lecce, Taranto, διοργανώνει πάντα εκδηλώσεις που στόχο έχουν την φιλία! των δύο λαών, δια μέσου του πολιτισμού!. Έτσι και αυτή τη φορά έχει μεριμνήσει για όλα, υπό την ευθύνη του δραστήριου προέδρου κ. Ιωάννη Νταβίλη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συντοπίτης μας καθηγητής άρχισε να διδάξει τον ελληνικό χορό στις κοιτίδες του ελληνισμού και όχι μόνο, ανά την υφήλιο από το 1988 και συνεχίζει μέχρι σήμερα να προβάλει και να «εξάγει» τον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό, με επιτυχία!.

.