Ο Πάγκαλος χαρακτηρίζει γελοίο τον Τσίπρα και θεωρεί τον Σαμαρά τη μόνη λύση

PAGKALOS_479_355

 

 

Όπως πάντα ο ίδιος δεν φταίει για τίποτα

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ επιτίθεται κατά πάντων πλην ενός, του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Τι λέει λοιπόν ο κ. Πάγκαλος για τον Αλέξη Τσίπρα (τη μεγάλη του συμπάθεια) αλλά και τον Πάνο Καμμένο:

«Ο κ. Τσίπρας είναι συγκυριακό «προϊόν». Είναι γελοίο άτομο. Εκφράζει μια συμμαχία αναρχικών και νεοκομμουνιστών και μια μερίδα του εκλογικού σώματος η οποία είναι αγανακτισμένη γιατί έχει χάσει ένα μέρος από τα κεκτημένα της. Τέτοια κόμματα δεν μπορούν να μακροημερεύσουν, όπως και το αντίστοιχο του γραφικού κ. Καμμένου».

Για το ΠΑΣΟΚ:

«Εμείς δεν εφαρμόσαμε ποτέ όσα μας ζητήθηκαν γιατί είμαστε ανίκανοι και γιατί συνεχίζει να υπάρχει το φαυλοκρατικό πελατειακό κράτος. Μπορούμε να απολύσουμε μερικές δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους; Να κλείσουμε τους άχρηστους οργανισμούς; Να απελευθερώσουμε τα κλειστά επαγγέλματα αδιαφορώντας για τις πιέσεις των συντεχνιών;… Τα πράγματα για το ΠΑΣΟΚ είναι σαφώς χειρότερα απ΄ό,τι στις εκλογές. Η επιρροή του είναι μικρότερη, τα στελέχη του έχουν χάσει το μπούσουλα, ενώ ακούω από παντού ότι πόρτες του κόμματος είναι κλειστές. Πρώτη φορά ζω στο ΠΑΣΟΚ το δόγμα «όποιος δεν είναι με τον αρχηγό μας, είναι εναντίον μας». Και γι’ αυτό είμαι πολύ απαισιόδοξος»

Για τον Βενιζέλο, τον Παπακωνσταντίνου και τη λίστα Λαγκάρντ:

«Ήταν ενέργεια εντελώς απαράδεκτη. Αν τον έβλεπα θα του έλεγα «ποιος είσαι εσύ για να επιλέξεις τα πρόσωπα και με τι κριτήρια εξαίρεσες κάποιους; Αν γνώριζα την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ θα έκανα το αυτονόητο. Θα τους έδινα ένα αντίγραφο και θα τους έλεγα ότι «η ζωή δεν τα φέρνει πάντα όπως τα θέλετε», για να πετύχω την πιο επωφελή συμφωνία για την Ελλάδα.Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει γιατί ακόμα και η πρόταση που μου έκαναν οι Ελβετοί δεν προχώρησε από την πλευρά μας. Και σημειώστε ότι ενημέρωσα τότε και τον κ. Βενιζέλο και τον Γ. Παπανδρέου, αλλά ουδέποτε έπραξαν κάτι ή έστω μου μίλησαν για την ύπαρξη της λίστας».

Έχει όμως και έναν καλό λόγο για τον Αντώνη Σαμαρά, ενισχύοντας τα σενάρια ότι κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ σκέπτονται να ενισχύσουν τη Νέα Δημοκρατία:

«Είναι έκπληξη. Διότι και για λόγους πολιτικής προέλευσης και με βάση τι είχε προηγηθεί πίστευα ότι θα δυσκολευθεί πολύ να διαμορφώσει ένα συναινετικό κλίμα των κομμάτων που τον στηρίζουν. Μέχρι στιγμής ωστόσο δημιουργεί ελάχιστες αφορμές για κριτική. Με βάση λοιπόν το έργο που βλέπω ως τώρα θα έλεγα «όλοι μαζί με τον Σαμαρά, διότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος».

kamarinia.gr