Ο Ορειβατικός Όμιλος Πύλης έτρεξε… στα «Χνάρια της Αρκούδας»

P60103501

Ένας από τους ομορφότερους ορεινούς μαραθωνίους της χώρας πραγματοποιήθηκε στις Ένα αγωνιστικό ραντεβού 700 περίπου αθλητών από όλη την Ελλάδα οι οποίοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και με την υπόσχεση του χρόνου να βρίσκονται εκεί, στα μαγευτικά μονοπάτια του Μετσόβου!
Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου το Μέτσοβο άρχιζε να γεμίζει αθλητές των οποίων η πρώτη επαφή με την διοργάνωση ήταν στο δημαρχείο της πόλης από όπου όλοι παραλαμβάναμε το πλούσιο και φέτος race pack το οποίο μεταξύ άλλων περιελάμβανε και μια όμορφη τεχνική μπλούζα με το λογότυπο του αγώνα.
Η Κυριακή ξημέρωσε με το Μέτσοβο να είναι τυλιγμένο σε ένα παχύ στρώμα ομίχλης το οποίο όμως όσο περνούσε η ώρα υποχωρούσε προς τα πιο μεγάλα υψόμετρα. Η εκκίνηση του αγώνα “URSA TRAIL” των 40χλμ δόθηκε λίγο μετά τις 8 ενώ στις 9:30 ξεκινούσε ο μικρότερος αγώνας στα «χνάρια της αρκούδας» των 18χλμ που διοργανώθηκε πρώτη φορά φέτος και εκ του αποτελέσματος ήταν απόλυτα επιτυχημένος δικαιώνοντας την οργανωτική επιτροπή για την απόφασή της να τον εντάξει στο αγωνιστικό πρόγραμμα.

photo1445667
Η διοργάνωση κατάφερε να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις του πολύ μεγάλου αριθμού συμμετοχών συνολικά και να κινηθεί σε υψηλά επίπεδα. Όλο το Μέτσοβο υποστήριξε τον αγώνα και αυτό ήταν η συνταγή για ένα αποτέλεσμα υψηλού ποιοτικού επιπέδου.
Οι παιδικοί αγώνες, αναπόσπαστο κομμάτι πια των περισσότερων διοργανώσεων, βοήθησαν τους μικρούς της περιοχής, να αναδείξουν το ταλέντο τους δίνοντας έναν τόνο γιορτής και όχι μιας απλής αγωνιστικής διαδικασίας.
Φέτος όλοι φύγανε ενθουσιασμένοι και για έναν πρόσθετο λόγο. Γιατί είδαμε ότι οι προσπάθειές της οργανωτικής επιτροπής έπιασαν τόπο και την διοργάνωση την αγκάλιασαν σχεδόν 700 αθλητές από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και εμπειρίες. Φύγανε όλοι με την υπόσχεση να είμαστε εκεί, όχι πια –μόνο- για τον Νίκο Καλοφύρη και την οργανωτική ομάδα από το Μέτσοβο, αλλά επειδή το Metsovo Ursa Trail είναι ένας από τους ωραιότερους αγώνες στην Ελλάδα! Το επόμενο στάδιο είναι η διεθνής καταξίωση του αγώνα η οποία ότι σιγά-σιγά θα έρθει, μιας και η διοργάνωση είναι πραγματικά διεθνούς επιπέδου και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχους αγώνες του εξωτερικού!
Να σημειώσουμε ότι στον αγώνα υπήρξαν συμμετοχές από τους καλύτερους και καταξιωμένους αθλητές του ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα.
Νικητής αναδείχθηκε ο Θεοδωρακάκος Δημήτρης με τον απίστευτο χρόνο 3.49.39!
Επίσης είχαμε και μια σημαντική Τρικαλινή διάκριση από τον αθλητή του Συλλόγου δρομέων Τρικάλων, Χριστάνα Αχιλλέα στην έβδομη θέση και χρόνο 4.31.49.
Από τον σύλλογό μας συμμετείχε στον αγώνα «URSA TRAIL» των 40χλμ με +D2700m ο Σχορτσιανίτης Αλέξανδρος με χρόνο 5.19.12 στην 25η θέση και ο Παπαστεργίου Αλέξανδρος με χρόνο 6.53.33. Ενώ στον αγώνα «στα ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ» των 18χλμ με +D900m συμμετείχαν οι Κουφογάζος Λάκης με χρόνο 2.05.17 και ο Καψάλης Απόστολος 2.31.50

.