Ο Νταούλας «έκοψε τον βήχα» του Ξάφου

Μπορεί να έφτασε κοντά στην βρύση, αλλά νερό δεν ήπιε ο Σάκης Ξάφος, στην προσπάθεια του να εκλεγεί Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ και να καταφέρει να αλλάξει τα δεδομένα και τους συσχετισμούς «σταλινικών» και «Πασοκογενών» στο εσωτερικό του κόμματος σε τοπικό επίπεδο.

Μια εβδομάδα ήταν όλο κι όλο το διάστημα που σήκωσε «κουρνιαχτό» γύρω από την υποψηφιότητα του, αλλά εν τέλει δεν του βγήκε. Έχασε πανηγυρικά χθες Κυριακή την εκλογή, από το νυν και εκ νέου πια Γραμματέα Σταύρο Νταούλα, ο οποίος όπως απέδειξαν τα γεγονότα είναι «πολύ σκληρός για να πεθάνει».

Ο Νταούλας επικράτησε άνετα του εσωκομματικού του αντιπάλου με ψήφους 17 έναντι 6 του Ξάφου, καταφέρνοντας να πάρει με το μέρος του εκτός των καθαρά «δικών» του σκληροπυρηνικών και την πτέρυγα των «Παπαδοπουλικών», των στελεχών δηλαδή που πρόσκεινται στον Βουλευτή του κόμματος στα Τρίκαλα Σάκη Παπαδόπουλο. Αντίθετα τον Σάκη Ξάφο στήριξε μόνο η «πτέρυγα» του Νοσοκομείου Τρικάλων, με επικεφαλής τον πρώην Διοικητή του Δημήτρη Παρθένη.

Ο πρώην Πασόκος Ξάφος πριν την εκλογή είχε δηλώσει πως θα συνεχίσει να υπηρετεί το κόμμα από οποιαδήποτε θέση, άσχετα με το αποτέλεσμα. Για να δούμε και στην πράξη αν θα εφαρμόσει αυτή του την δήλωση ή θα αρχίσουν τα….αντιπολιτευτικά όργανα στο εσωτερικό του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Για να δούμε τι θα δούμε!