Ο Νίκος Ευθυμιάδης διευθύνει τη λαϊκή καντάτα “Επιφάνεια Αβέρωφ”

Αύριο Πέμπτη 8 Αυγούστου στο  Γαλαξίδι  Ο ΝΙΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ  ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΚΑΝΤΑΤΑ‘’ΕΠΙΦΑΝΙΑ ΑΒΕΡΩΦ’’ ΤΩΝ Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ-Γ. ΣΕΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Η κορυφαία συναυλία έντεχνης, ελληνικής μουσικής για πάρα πολλούς θα πραγματοποιηθεί στο πανέμορφο και ιστορικό Γαλαξίδι και αφορά την παρουσίαση ενός ανεπανάληπτου και διαχρονικού έργου, που παραμένει ανεξίτηλο στο χρόνο.

Ο Νίκος Ευθυμιάδης συναντά τον  Μίκη Θεοδωράκη διευθύνοντας αύριο Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019  στις 9 το βράδυ στο Γαλαξίδι(Κεντρί), το κορυφαίο , ιστορικό έργο των Μ. Θεοδωράκη-Γ. Σεφέρη, ‘’Επιφάνεια Αβέρωφ’’, σε μια  από τις σημαντικότερες  συναυλίες  τού φετινού  καλοκαιριού, μ’ένα έργο που παραμένει πάντα επίκαιρο.

Τη λαϊκή καντάτα ‘’ΕΠΙΦΑΝΙΑ ΑΒΕΡΩΦ’’, που πρωτοπαρουσιάστηκε επί χούντας στο ¨Olympia¨  στο Παρίσι, με αφηγητή τον Υβ Μοντάν και λαϊκό τραγουδιστή τον Αντώνη Καλογιάννη, ο Νίκος Ευθυμιάδης έχει διευθύνει σε πολλές συναυλίες  στην Ελλάδα(Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο  Δελφών, Φεστιβάλ Δελφών, Κεφαλονιάς, Κολλέγιο Αθηνών, κ.λ.π) και στο εξωτερικό με την Συμφωνική Ορχήστρα του Ράζγκραντ, με αφηγητές τους Νίκο Κούρκουλο , Χρήστο Τσάγκα και τραγουδιστές τους κλασικούς ερμηνευτές και συνεργάτες του Μίκη Θεοδωράκη, Πέτρο Πανδή και Αντώνη Καλογιάννη.

Στη μεγάλη αυτή συναυλία του φετινού καλοκαιριού, αφηγητής θα είναι ο κορυφαίος Αλέξης Κωστάλας, μια από τις σημαντικότερες φωνές και πνευματικές προσωπικότητες της σύγχρονης Ελλάδας, και σολίστ η εξαιρετική Λουκία Βαλάση, μια από τις σημαντικές, ανερχόμενες, νέες, λαϊκές φωνές. Συμμετέχει μεγάλη  Λαϊκή Ορχήστρα  και  50μελής Μικτή Χορωδία (Μικτή Χορωδία Ορφέας Ιτέας, Μικτή Χορωδία Καρδίτσας, κ. α).

Το ‘’ΕΠΙΦΑΝΙΑ ΑΒΕΡΩΦ’’ θεωρείται από πολλούς, η κορυφαία σύνθεση του Μ. Θεοδωράκη πάνω σε ποίηση του μεγάλου Νομπελίστα μας ποιητή Γιώργου Σεφέρη.

Ο Νίκος Ευθυμιάδης έχει επανειλημμένα συνεργαστεί με τον Μίκη Θεοδωράκη με αποκορύφωση την παρουσίαση του Ρέκβιεμ(Ακολουθία εις Κεκοιμημένους) στο Αρχαίο Στάδιο των Δελφών, το 1993 και με το ‘’ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ’’ πάντα στο  Αρχαίο Στάδιο των Δελφών στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Δελφών.

Η Συναυλία γίνεται στα πλαίσια  των εκδηλώσεων Λάλον   Υδωρ   του  Δήμου   Δελφών.