Ο Ι.Ν. Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων ύμνησε την Παναγία μέσα από το αφιέρωμα «Χαίρε Σκέπη του κόσμου…»

 

Την μητέρα όλων μας, την Παναγία, τίμησε σ’ ένα αφιέρωμα με τίτλο «Χαίρε Σκέπη του κόσμου…», μέσα από διηγήσεις, ύμνους και τραγούδια ο Ιερός Ναός Αγίας Επισκέψεως Τρικάλων, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε το βράδυ της Κυριακής στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Για την ιστορία του ναού μίλησε στο κοινό ο εφημέριος του π. Γεώργιος Γραδούλας. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η ζωή της Παναγίας, το Β’ μέρος περιελάμβανε ύμνους Βυζαντινής μουσικής προς την Παναγία, από την χορωδία του σωματείου Ιεροψαλτών νομού Τρικάλων «Ιωάννης ο Δαμασκηνός», στο Γ’ μέρος η χορωδία και ορχήστρα της μουσικής σχολής Νατάσα Παπαστάθη παρουσίασε τραγούδια για την Παναγία στην Ευρωπαϊκή μουσική και στο τελευταίο μέρος παρουσιάστηκε η Παναγία στην παραδοσιακή μουσική μέσα από την χορωδία και παραδοσιακή ορχήστρα της σχολής βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, υπό την διδασκαλία, ενορχήστρωση και διεύθυνση του Νεκτάριου Παπαγεωργίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ιερός Ναός Αγίας Επισκέψεως συμπληρώνει φέτος 154 χρόνια από την θεμελίωση του(άρχισε να κτίζεται στις 26 Μαρτίου 1863 και αποπερατώθηκε στις 29 Απριλίου 1867) και μέχρι τις 24 Αυγούστου 1967, ήταν ο Μητροπολιτικός Ναός των Τρικάλων.

Το κλείσιμο της εκδήλωσης έγινε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομο, ο οποίος παραβρέθηκε, όπως και δεκάδες εκπρόσωποι του ιερού κλήρου αλλά και πλήθος κόσμου.