Ο Μπάμπης Δεληλίγκας «σκαλίζει» το αρχείο του και μας αποκαλύπτει…

Όσοι γνωρίζουν καλά τον Μπάμπη Δεληλίγκα, θα ξέρουν ότι έχει στην κατοχή του ένα πλούσιο και τεράστιο αρχείο, όχι μόνο από την πολιτική, αυτοδιοικητική, ιστορική και αγροτική ιστορία του τόπου, αλλά και από την αθλητική.

Όπως δήλωσε στο trikalaIN.gr, την «τόπα» την έπαιξε από πολύ μικρός. Σε ηλικία 13 ετών ξεκίνησε στα «τσικό» του Αχιλλέα, με προπονητή τον Στέφανο Πετρίτση, μετέπειτα προπονητή της Εθνικής νέων. Αμέσως όμως ο πατέρας του τον σταμάτησε, γιατί εκείνη την εποχή οι περισσότεροι γονείς δεν ήθελαν τα παιδιά τους να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.

Ο Γιώργος Αρσένος είχε ιδρύσει ποδοσφαιρική ομάδα στη συνοικία Καραμαλή, όπου λίγο αργότερα ο Μπάμπης Δεληλίγκας αγωνίστηκε στη θέση του τερματοφύλακα, παίζοντας με τα χωριά της περιοχής.

Υπηρετώντας την στρατιωτική του θητεία στην Κύπρο, έπαιξε στην ομάδα του συντάγματος της ΕΛΔΥΚ, στις θέσεις σέντερ φορ και σέντερ μπακ. Όταν απολύθηκε, αγωνίστηκε την δεκαετία του ’70 στην ομάδα του ΑΟ Ταξιαρχών. Παρότι δέχθηκε αργότερα πολλές προτάσεις να ασχοληθεί ως ποδοσφαιρικός παράγοντας στις ομάδες των Τρικάλων και της Δήμητρας, από τους Σάκη Μπεβενίου και Κώστα Μπέλλο και Γιώργο Μπαταβάνη αντίστοιχα, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό.

Ο Μπάμπης Δεληλίγκας παρέμεινε επί χρόνια και συνεχίζει να παραμένει μέχρι σήμερα, ένθερμος υποστηρικτής του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και της ομάδας του ΑΟ Τρίκαλα.