Ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος στην Ελάτη

Μέσα στα πλαίσια των ποιμαντικών επισκέψεων που ξεκίνησε από την 4η Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος στα ορεινά χωριά του νομού Τρικάλων τόσο για να έρθει σε επαφή με τους κατοίκους τους όσο και για να τους στηρίξει στον πνευματικό αγώνα της προετοιμασίας τους για την μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού, την Κοίμηση της Παναγίας μας την Κυριακή 9 Αυγούστου 2020 ιερούργησε μόνος του στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ελάτης.

Ομίλησε καταλλήλως προς το εκκλησίασμα για την Παναγία και τις εορτές της περιόδου του Αυγούστου, αλλά τόνισε ιδιαιτέρως και το πρόβλημα της ελλείψεως κληρικών στα ορεινά χωριά της Μητροπόλεώς μας κάτι που αναγκάζει τον ίδιο να λειτουργεί μονάχος του για να μη μείνουν αλειτούργητα τα χωριά τη θερινή περίοδο. Επίσης συνεχάρη τους πιστούς για τα μέτρα που λαμβάνουν κατά τη διάρκεια των ακολουθιών φορώντας μάσκα και ό,τι άλλο έχει ορίσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και η Ιερά μας Μητρόπολη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην πλατεία του χωριού ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους του χωριού, αλλά και με πολλά παιδιά.