Ο Μιχάλης Παούρης στο μουσείο Τσιτσάνη

Μιχάλης Παούρης ή αλλιώς το ”φαινόμενο” της ελληνικής μουσικής. Ο καλλιτέχνης που πήγε το στάσιμο για χρόνια μπουζούκι, αρκετά βήματα παραπέρα και το ενέταξε επίσημα στη jazz. O σολίστας που ο Al Di Meola ανέφερε γι’αυτόν χαρακτηριστικά: ” Ο Μιχάλης Παούρης είναι ο πιο γρήγορος παίχτης εγχόρδων στον κόσμο”. Ο συνθέτης με τις πολυάριθμες πρωτιές σε μεγάλους διεθνείς διαγωνισμούς μουσικής. Ο σπουδαίος Έλληνας που κάνει περήφανη τη χώρα μας στο εξωτερικό, αποτελώντας τη φωτεινή πλευρά της, έρχεται στα Τρίκαλα και στο μουσείο Τσιτσάνη για μια διπλή εμφάνιση-έκπληξη, την Κυριακή 18 Μαρτίου,με ελεύθερη είσοδο.

Το μεσημέρι της Κυριακής στις 3μ.μ., θα διεξαχθεί το σεμινάριο μπουζουκιού, στο οποίο ο Μιχάλης Παούρης θα προσπαθήσει να μεταλαμπαδεύσει στο μουσικόφιλο κοινό, κάποια από τα μυστικά που τον οδήγησαν στην κορυφή αποτελώντας τη φωτεινή πλευρά της.

Ο Μιχάλης εκτός των άλλων, ασχολείται ενεργά και με τη διδασκαλία, ενώ αρκετά βιβλία του, έχουν μεταφραστεί ήδη και κυκλοφορούν σε πολλές χώρες. Η παρουσία του Μιχάλη Παούρη θα κορυφωθεί στις 8 μ.μ., με την παράσταση που θα δώσει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη με επιλογές τραγουδιών από τους μεγάλους, κλασσικούς λαϊκούς συνθέτες, όπως του Βασίλη Τσιτσάνη φυσικά, του Μανώλη Χιώτη, του Γιώργου Ζαμπέτα, αλλά και με πολλές εκπλήξεις. Θα το συνοδέψουν στην κιθάρα ο Σπύρος Τσιώλης, στο καχόν ο Παύλος Γαλάνης, ενώ θα συμμετέχουν αρκετοί Τρικαλινοί μουσικοί και τραγουδιστές.

Πληροφορίες: μουσείο Τσιτσάνη, Γιάννης Ρέσης( χορηγοί: 6973769408)