Ο «Μεσσίας» του Χέντελ στην Καρδίτσα

O MEΣΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΑΙΝΤΕΛ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ 4 ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΣΟΛΙΣΤ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 8.00 το βράδυ στην αίθουσα «Αφροδίτη» του ξενοδοχείου Κιέριον

Για πρώτη φορά στην Καρδίτσα το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας παρουσιάζει τον «Μεσσία» του Γκέοργκ Φρήντριχ Χέντελ, το δημοφιλέστερο έργο του μεγάλου Γερμανού συνθέτη του μπαρόκ που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του χριστουγεννιάτικου προγραμματισμού όλων των μεγάλων λυρικών θεάτρων της Ευρώπης.

Αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή και συνδέθηκε αναπόσπαστα με τον εορτασμό των Χριστουγέννων. Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας στις 18 Δεκεμβρίου 2022 στις 8.00 το βράδυ γιορτάζει τα Χριστούγεννα στην αίθουσα “Αφροδίτη” του ξενοδοχείου Kierion με τον «Μεσσία» του Γκέοργκ Φρήντριχ Χέντελ. Μια από τις υψηλότερες κορυφές του μπαρόκ και η δημοφιλέστερη σύνθεση του δημιουργού της, το ορατόριο «Μεσσίας» αφηγείται την ιστορία του Ιησού και με τη μελωδικότητά του οδηγεί τον ακροατή σε κατάσταση ψυχικής ευδαιμονίας. Μια μοναδική εμπειρία ακρόασης που εγκαθίσταται στην καρδιά όσων τη βιώσουν. Σολίστ, η Δανάη Ελένη Παλικαροπούλου (σοπράνο), η Aurora Faggioli (άλτο), ο Raffaele Feo (τενόρος) και ο Alexandre Baldo (μπάσος). Συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα και η Μικτή Χορωδία του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας. Τη συναρπαστική ανάγνωση του έργου εγγυάται ο Νίκος Ευθυμιάδης, γνώστης της Μουσικής Μπαρόκ.

Το πρόγραμμα παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας.

Ένα κορυφαίο Χριστουγεννιάτικο έργο βασισμένο σε κείμενα της Αγίας Γραφής , που προφητεύουν τον ερχομό του Μεσσία, στη μορφή του Ιησού Χριστού. Το πρώτο μέρος αναφέρεται στην Προφητεία για την Γέννηση του Χριστού, το δεύτερο μέρος εξυμνεί την Θυσία του για την Σωτηρία της Ανθρωπότητας και το τρίτο μέρος προαναγγέλλει την Ανάστασή του. Μία συναυλία που μόνον στα κορυφαία θέατρα της Ευρώπης και τις εκκλησίες παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες των Χριστουγέννων με την συμμετοχή σπουδαίων μουσικών (σολίστ, ορχήστρας, χορωδίας) από Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία , Σερβία και Ελλάδα.

“ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ”

Χριστουγεννιάτικος «Μεσσίας» του Χέντελ από το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας και τον Νίκο Ευθυμιάδη την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 8.00 το βράδυ στην αίθουσα “Αφροδίτη” του ξενοδοχείου Κιέριον

Προσκλήσεις αυστηρά προσωπικές διατίθενται στην Γραμματεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, στο τηλ.2441075440.