Ο Κώστας Σκρέκας εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στα Τρίκαλα

Την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα τιμήσουν και φέτος οι Τρικαλινοί και οι Τρικαλινές που θα πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αρχίζει στις 25 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν ανήμερα της επετείου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρόγραμμα οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν αυτή την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου με το γενικό σημαιοστολισμό των κτιρίων και ομιλίες στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στις 11.30 π.μ. θα γίνει το καθιερωμένο προσκύνημα των μαθητών και των μαθητριών Σχολείων της Α/Θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης, φοιτητών της ΣΕΦΑΑ, σπουδαστών του ΤΕΙ, του τοπικού Τμήματος του ΕΕΣ κ.α., ενώ στις 12 μ. μ θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Υψώματος 731. Στη συνέχεια στη 13.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ομιλία προς τους υπαλλήλους της Π.Ε. Τρικάλων για το Έπος του 1940, από τη φιλόλογο – υποδιευθύντρια του 1ου Λυκείου Τρικάλων κα. Ναυσικά – Αγγελική Μουλά.

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου θα γίνει στις 8 το πρωί η έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία και στις 10.30 π.μ. θα τελεστεί Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, ενώ στο τέλος θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την τη φιλόλογο – υποδιευθύντρια του 1ου Λυκείου Τρικάλων κα. Ναυσικά – Αγγελική Μουλά.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στα Τρίκαλα, για την παρέλαση της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Επίσης, σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 11 π.μ. θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων στη ΣΜΥ. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την καθιερωμένη παρέλαση στις 12 το μεσημέρι ενώ το πρόσταγμα και το συντονισμό θα έχει υπεύθυνος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Β/Θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρήστος Κωτούλας.