Ο… κοινός τόπος Πατρών και Τρικάλων

Με διήμερη επίσκεψη στα Τρίκαλα, η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού «Κοινοτοπία» ανέπτυξε τις δραστηριότητές της για το διήμεροι 12 και 13 Μαΐου 2018.

Τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου με την πλούσια δράση σε διαφορετικά επίπεδα (εθελοντισμός, περιβάλλον, πολιτισμός κ.α.) βρέθηκαν στην πόλη του Ασκληπιού για να ενημερωθούν, να μάθουν, να εντρυφήσουν στα «μυστικά» των Τρικάλων.

Κυρίαρχος στόχος, να γνωρίσουν τα δεδομένα που αλλάζουν την καθημερινότητα με βάση τις παρεμβάσεις του Δήμου Τρικκαίων σε πλήθος τομέων. Αρχικώς ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ κ. Γιάννης Κωτούλας τους υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Τρικκαίων, όπου τους ενημέρωσε για τις δράσεις του Δήμου. Σε επίπεδο τεχνολογίας, εκπαίδευσης, σύγχρονων και καινοτόμων πολιτικών έγινε μια πολύωρη και ουσιαστική συζήτηση, με ερωταποκρίσεις και περιγραφή δεδομένων. Επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου κ. Θανάσης Μιχαλάκης προέβη σε ενημέρωση σχετικά με το προφίλ του Δήμου σε επίπεδα πολιτιστικά και οικονομικά.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Λάππας και ο τ. αντιδήμαρχος κ.  Ηλίας Παπανικολάου έκαναν μια γενική εισαγωγή στις πολιτικές του Δήμου Τρικκαίων, με τον εκ της Ομάδας Εθελοντών κ. Βασίλη Αδάμο να αναφέρεται ειδικότερα στο συγκεκριμένο ζήτημα. Μετά και την ενημέρωση για το control room του Smart Trikala, οι επισκέπτες βρέθηκαν στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό και στου μουσείο Τσιτσάνη. Εκεί, ενημερώθηκαν για τα ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία των δύο μνημείων — συμβόλων πολιτισμού, σε συνδυασμό με το παρακείμενο Κουρσούν Τζαμί.

Η επίσκεψη στα Τρίκαλα περιελάμβανε και τα άλλα αξιοθέατα της πόλης, από το κάστρο και το ρολόι, μέχρι το Βαρούσι , αλλά και τον Μύλο Ματσόπουλου, ως το πλέον σημαντικό Αγροτικό – βιομηχανικό Μουσείο της χώρας.