Ο κερδισμένος της ΔΕΘ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ίσως να αισθάνεται ο πιο… κερδισμένος από την εφετινή ΔΕΘ μετά τις δηλώσεις που έγιναν για το πρόσωπό του τόσο από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο μεν πρώτος τού έκανε μια… αγιογραφία, ο δε δεύτερος (που δεν τον ψήφισε ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας) παραδέχθηκε ότι συνεργάζεται θεσμικά άψογα μαζί του. Ετσι, η 83η ΔΕΘ ανοίγει ίσως για πρώτη φορά διάπλατα το παράθυρο για να διεκδικήσει ο κ. Παυλόπουλος και δεύτερη θητεία στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Και τούτο γιατί:
Πρώτα απ’ όλα ο κ. Τσίπρας (και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί του) θα τον προτείνει ξανά στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα και δεύτερον, ο κ. Μητσοτάκης είναι πεπεισμένος (το δήλωσε κιόλας) ότι η προεδρική πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα είναι τέτοια που δεν πρόκειται να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές. Τι σημαίνει άραγε αυτό;
Με δυο λόγια, έτσι όπως μου το διετύπωσαν στελέχη που βρίσκονται κοντά (και συνομιλούν) με τον Πρωθυπουργό και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης εάν δεν καταφέρει να έχει 180 βουλευτές, θα ψηφίσει Παυλόπουλο στην εκλογή Προέδρου το 2020 προκειμένου να μην οδηγηθεί και πάλι η χώρα σε εκλογές, που θα διεξαχθούν όμως με το σύστημα της απλής αναλογικής.
Bηματοδότης