Ο Κ. Σκρέκας για «χρέος» και «πολιτική σταθερότητα» στον ΑΝΤ1

kas ant1

Στην ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε η χώρα σε κλίμα πολιτικής σταθερότητας να μπορέσει να διαπραγματευτεί για το βιώσιμο του χρέους της, στάθηκε το πρωί της Τρίτης ο κ. Κώστας Σκρέκας, όντας καλεσμένος στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. σημείωσε ότι «σήμερα δυο μεγάλα θέματα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως χώρα. Το ένα είναι η συζήτηση για το χειρισμό του χρέους, ώστε να γίνει αυτό βιώσιμο και το δεύτερο η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας». Ο κ. Κώστας Σκρέκας υπογράμμισε ότι «χρέος, λύσεις για «κόκκινα δάνεια», ο σχεδιασμός που έχουμε κάνει για μείωση της φορολογίας και άλλες πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, επηρεάζονται από την πολιτική σταθερότητα και είναι ανάγκη να συμφωνήσουμε στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Ο ίδιος ανέφερε ότι «βλέπουμε με αυτήν έστω την πολιτική σταθερότητα που έχει επιτευχθεί σήμερα η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες έχουν φτάσει στα όριά τους, καταγράφει στο πρώτο εξάμηνο του έτους πλεόνασμα, παρά τις αντίθετες προβλέψεις».

Ο κ. Κ. Σκρέκας κατέληξε φέρνοντας το παράδειγμα της Αργεντινής, για τις «προτάσεις» που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «σήμερα η Αργεντινή είναι αυτόνομη, δεν κάνει μονομερή διαγραφή του χρέους, αλλά διαπραγματεύεται γιατί την επόμενη μέρα πρέπει να βγει να δανειστεί στις αγορές. Πρέπει να αποφασίσουμε πώς να πάμε να διαπραγματευτούμε με τους δανειστές μας».

.